Obvestilo

Logaški tek 2016: Logatčani nepremagljivi na domačem terenu

Logatec – včeraj sta v  logaškem centru za zaščito in reševanje v Blekovi vasi potekala  Letni dan športa in Logaški tek, ki šteje za točke Elgonova  – Notranjski tekaški pokal. Bor Grdadolnik  in Anja K. Žavbi, oba iz TSK Logatec, sta pometla s konkurenco.

Prireditev, ki je v Logatcu postala že tradicionalna in se je udeležujejo tekači in pohodniki iz vse regije in tudi širše, organizira Tekaški smučarski klub Logatec v sodelovanju s Skakalnim klubom Lovci na daljave Logatec, Društvom Tek je lek, Smučarskim klubom Logatec in Športno zvezo Logatec ter logaško občino.

Udeležence in organizatorje je pozdravil župan Berto Menard, ki je v svojem nagovoru med drugim poudaril pomen športa in zdravega življenjskega sloga ter zlasti najmlajše opozoril pred preveliko tekmovalnostjo.

20160917_092623

Tako pohod kot tek sta se začela ob 10.30 v Centru RS za zaščito in reševanje oz. nekdanjem centru  vojnih veteranov, kjer je bil tudi cilj. Prvi so se na razdalje od 400 metrov do 2 kilometra, deloma še v sončnem vremenu, podali najmlajši v več kategorijah, v nalivu pa so jim sledile tekačice na 5,5-kilometrski, tekači pa na desetkilometrski progi po Blekovskih gmajnah.

20160917_085313

Medtem ko so tekači iz posameznih kategorij premagovali kilometre in dež smo se preostali pod streho okrepčali s testeninskim obrokom in pijačo, izvedbo preostalega promocijskega programa, ki naj bi se odvijal ob tekmi,pa je močno deževje preprečilo.

Med moškimi na 11 km je v absolutni razvrstitvi zmagal  Bor Grdadolnik, TSK Logatec, v  ženski konkurenci pa je bila na  5,5 km absolutno  najboljša Anja K. Žavbi TSK Logatec. Drugo mesto je zasedla favoritka in sicer skoraj nepremagljiva  Kristina Bele, AK Pivka. Kolajne so prejeli tudi najboljši v posameznih kategorijah, medtem ko jih bodo otrokom podelili v šoli.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

20160917_092149

Del ekipe organizatorjev v enem od redkih “sončnih trenutkov” minule sobote

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja