Obvestilo

Logaški tek tokrat uspel, Hrušico osvojili kolesarji

Minula sobota je bila v Logatcu v znamenju kar treh športnih prireditev, tako da je bilo rekreativcem težko izbrati, katere se bodo udeležili. Če se že niso odločili kar za dve ali vse tri. Dopoldne so se v Blekovske gmajne podali tekači, popoldne na Hrušico kolesarji, vmes pa se je dogajala še vožnja na kronometer.

Medtem ko je Logaški tek nekaj zadnjih let kazilo slabo vreme, se je organizatorjem, Smučarsko-tekaškemu klubu Logatec letos vse šlo po načrtih. Lep jesenski dan je privabil kar 635 tekačev, med njimi učence treh osnovnih šol, nekaj rekreativcev in tekačev iz  STK Logatec in iz ŠD Hotedršica, vsega 12 kategorij tekačev.

Tekači so se na različno dolge proge, od nekaj sto metrov za najmlajše do 5,5 km za rekreativce, po Blekovskih gmajnah podali že v jutranjih urah, učenci so na ta dan opravili prvo od letošnjih delovnih sobot.

Dogodek so popestrili društva iz Logatca, lokostrelci, tekači, skakalci, balinarji in turisti. Na odru pa so poleg koordinatorja nastopili še raper Trkaj in plesalke Studija Ritem iz Kranja. Zavarovalnica AS pa je postavila kar cel poligon, kjer so se radovedneži lahko spopadali s spretnostnimi nalogami.

Vzpon na Hrušico, ki ga že četrto leto organizira ŠD Logaški furmani, se je odvijal v izjemno dobrem vzdušju in ob brezhibni organizaciji. V zgodnjepopoldanskih urah smo se kolesarji, skupno 35 nas je bilo, začeli zbirati na križišču v Kalcah, po razdelitvi startnih številk in popisu sodelujočih pa nas je organizator v enominutnem razmaku začel spuščati na progo proti vrhu Hrušice, od koder nas je ločilo približno 800 višinskih metrov. Bolj ali manj zasopli smo vsi prispeli na cilj, kjer so nam izmerili čas in nas prepustili prijetnemu druženju pred in v lepo urejeni hribovski gostinski postojanki Stara pošta, kjer je potekala tudi podelitev kolajn in nagrad najhitrejšim v štirih moških in treh ženskih kategorijah in posebnih priznanj najstarejšim, najbolj zasoplim udeležencem in še nekaterim, tako da zadovoljstva ni manjkalo. Sama sem se tega vzpona udeležila prvič, po kratki regeneraciji po jutranjem Logaškem teku, in lahko rečem, da zagotovo ne zadnjič.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Na vodilni fotografiji absolutna zmagovalca Darja Trpin in Boštjan Ferjančič

 

Predsednik ŠD Logaški furmani in ŠZ Logatec Dušan Jerina

 

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja