Obvestilo

Logaški tekači odlični na največjih tekmah

Kot vsako leto so se logaški smučarji tekači udeležili največjega tekmovanja na svetu za otroške kategorije, znanega pod imenom Topolino. Tekmovanje je potekalo v Italiji, v dolini Fiemme. Udeležilo se ga je kar 117 klubov z vsega sveta in prek tisoč mladih tekmovalcev. TSK Logatec je zasedel odlično 13. mesto. Prav vsi tekmovalci so se borili do zadnjega metra in tako pritekli kar dve uvrstitvi med deseterico. Jana Beguš je celo stopila na tretjo stopničko, kar je velik uspeh za mlado tekmovalko na tako velikem tekmovanju. V deseterici se ji je pridružila še Sara Pavlin s 6. mestom, Luka Hladnik pa se je razveselil 11. mesta.

V februarju so potekala državna prvenstva za odrasle kategorije. V šprintu štafet sta bila v absolutni članski konkurenci nepremagljiva Miha Šimenc in Boštjan Klavžar, ki sta konkurente ugnala z veliko razliko. Bor Grdadolnik in Matic Slabe sta bila 9., v ženski konkurenci pa sta Anja Žavbi Kunaver in Klara Lekše v močni konkurenci zasedli 6. mesto.

Na posamični tekmi je tudi tokrat postal državni prvak Miha Šimenc, ki je dokazal, da je daleč najboljši tekmovalec v Sloveniji. Naslov je obranil tudi na zasledovalni tekmi v klasični tehniki. V deseterici smo imeli kar štiri tekmovalce. Boštjan Klavžar, Matej Jakša in Matic Slabe so se izkazali s 5., 9. In 10. mestom. Boštjan je naslednji dan napredoval in se povzpel na 3. mesto. Pri mladincih je na drugo stopničko tako v prosti kot klasični tehniki ponosno stopil Luka Hladnik, deseterice pa sta se veselila še Jurij Smole z 8. in Dejan Hladnik z 10. mestom, ki sta v klasični tehniki napredovala na 5. in 7. mesto. Bor Grdadolnik je pri juniorjih končal na 5. mestu, prav tako Klara Lekše v ženski kategoriji. Pri članicah je Anja Žavbi Kunaver kljub padcu in zlomu prsta ob bučnem aplavzu gledalcev ob progi pritekla na 9. mesto.

Če prištejemo še vse stopničke, ki so jih logaški tekači osvojili na pokalu Geoplin, ki šteje za pokal Slovenije, lahko ponosno povemo, da smo pomemben del slovenskega smučarskega teka in verjamemo, da bomo za naše tekmovalce navijali v prihodnje na največjih tekmovanjih. Prvič že konec februarja. Na svetovnem prvenstvu do 23 let bosta naš klub zastopala Miha Šimenc in Anja Žavbi Kunaver, ki sta se izkazala že z nastopi na tekmi svetovnega pokala v Planici sredi januarja. Želimo jima dobre nastope in izpolnitev ciljev.

Sonja Vidonja

Na fotografiji Miha Šimenc (foto: arhiv kluba)

Ne spreglejte

Miklavžev sejem v Pivki

Turistično društvo Pivka vabi na Miklavžev sejem, ki bo v nedeljo, 3. decembra 2023, od 14. do 19. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja