Obvestilo

Logaški triatlonec Bojan Trojar med najboljšimi zimskimi triatlonci sveta

Pragelato je bil letos organizator tekem najboljših zimskih triatloncev z vsega sveta. Na teh tekaških progah so bile tudi zimskih olimpijske igre Torino 2006.  Ker ni bilo povsod dovolj snega, so bile proge za tek in kolo večinoma speljane nad travniki za golf, ki so se po številnih tekmovalcih spremenili v blatno podlago. Logaški triatlonec Bojan Trojar je odlično nastopil tako v zimskem duatlonu kot triatlonu.

Prvič v zgodovini so spremenili tudi pravila, da lahko nastopaš na dveh tekmah v roku manj kot 24 ur, a ob tem nisi diskvalificiran. Sprememba je nastala zaradi natrpane časovnice različnih startov. »Zato smo Age Group (starostne skupine) imeli v soboto, 24. februarja, od 15.15 zimski duatlon, v nedeljo pa ob 12.45 štart v zimskem triatlonu.  Tekaške proge so dnevno spreminjali zaradi nevarnih ledenih spustov (ponoči -14 st. C). V ponedeljek, ko je bilo treba iti domov, pa je ponoči zapadlo 25 cm novega snega in ponudilo pravo zimsko idilo na prizorišču Stadio del Fondo,« pravi sogovornik.

Za zimski duatlon je bilo treba letos preteči 6 km in opraviti 10 km smučarskega teka, za zimski triatlon pa 5 km teka, 9.6 km gorskega kolesarjenja (2/3 v blatu) in 10 km smučarskega teka.

Slovenijo sta zastopala dva predstavnika. Janko Železnikar (TK Ljubljana) je v svoji skupini (60-64) že drugič osvojil naslov svetovnega prvaka v zimskem duatlonu in 3. mesto v zimskem triatlonu. Logatčan Bojan Trojar (TK Logatec, skupina 60-69) je pa je bil v zimskem duatlonu peti, v triatlonu pa šesti.

Letos so v ELITE dominirali Italijani pred Norvežani in Čehi (v ženski kategoriji sta se državi za  2. in 3. mesto zamenjali).

Proga je bila povprečno pripravljena, za prekaljenega logaškega triatlonca ne pretežka, precej razgibana, spustili so dolg strm klanec in posledično dolg spust. »Pričakovano je bil Italijan prvi in Avstrijec drugi (oba nova v naši skupini), tretjeuvrščeni pa Nemec, sicer serijski zmagovalec, že  devetkrat SP. V zimskem triatlonu so na stopničkah ostali isti, le da sta se Nemec in Avstrijec zamenjala. S svojim rezultatom sem zadovoljen, konkurenca ne počiva in je vedno hujša,« pove Trojar.

Blanka Markovič Kocen

Foto: osebni arhiv B. T.

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja