Obvestilo

Logaški zdravstveni dom s prenovljenimi prostori in novim reševalnim vozilom

V Zdravstvenem domu Logatec so v uporabo predali nove prostore za namene Centra za krepitev zdravja in novo reševalno vozilo. S tem se bo še izboljšala kakovost zdravstvene oskrbe in povečala kakovost življenja v tej občini.

Novi prostori Centra za krepitev zdravja, ki so urejeni na podstrešju zdravstvenega doma, so pomembna pridobitev za občane. Vrednost izgradnje prostorov je bila po besedah direktorice ZD Logatec mag. Mateje Kunc 200 tisoč evrov, sam projekt, ki ga izvaja zdravstveni dom, pa je vreden 365 tisoč evrov in ga financirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

»Kot eden izmed 25 slovenskih zdravstvenih domov je Zdravstveni dom Logatec lani uspešno kandidiral na razpisu za pridobitev projekta Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih,« je uvodoma pojasnila direktorica. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija. »Cilj je izboljšati informiranost, motiviranost in posledično vključenost občanov v preventivne programe, kar bo dolgoročno prispevalo k boljšemu zdravju občanov,« je še dodala. V sklopu projekta je bil v pomladnih mesecih lani ustanovljen integrirani Center za krepitev zdravja. Gre za samostojno enoto v zdravstvenem domu, v kateri so dodatno strokovno usposobljeni zdravstveni delavci in sodelavci za izvajanje preventivnih obravnav – pediater, patronažna medicinska sestra, diplomirane medicinske sestre, fizioterapevt, psiholog, dietetik in kineziolog.

Občina Logatec je uspešno kandidirala na razpisu ministrstva za zdravje za sofinanciranje nakupa novega reševalnega vozila. Tako bodo lahko še več ljudi prepeljali z nenujnimi prevozi, ki jih vsako leto presegajo. Gre za novo sodobno vozilo volkswagen furgon s pogonom na vsa štiri kolesa in avtomatskim menjalnikom.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja