Obvestilo

Logaško drsališče do konca leta zaprlo vrata

V Logatcu so v nedeljo zaprli drsališče, ki je v okviru prireditev pod skupnim imenom Praznično kolo Logatec od 1. decembra 2023 obratovalo pod Narodnim domom. »Drsališče je bilo celotne praznične dni zelo lepo obiskano, kar nakazuje tudi številka, da je bilo povprečno na dan izposojenih med 80 in 90 drsalk, poleg tega pa so lahko vsi obiskovalci brezplačno drsali s svojimi drsalkami,« je ob zaprtju vtise strnil predsednik Športne zveze Logatec in podžupan Klemen Trpin. Zveza in občina sta namreč bili soorganizatorki drsališča. Vsako dopoldne pa so drsališče napolnili tudi otroci iz vseh treh osnovnih šol, Strokovnega centra, OŠ Brezovica in Miklavževega vrtca.

Združeni organizatorji pripravili pestro dogajanje

»Ponosni smo tudi, da smo ledeno ploskev vseh 44 dni zgledno vzdrževali. Morda za laike na prvi pogled zelo preprosto, dejstvo pa je, da to zahteva 24/7 dežurstvo odgovorne osebe, ki se v primeru težav takoj odzove.« Poleg samega drsališča so organizatorji pripravili tudi pestro dogajanje, »… za katerega pa lahko rečemo, da je bil odziv resnično nad vsemi pričakovanji.« Prvič so združili tudi druge organizatorje, skupaj 21, in se v javnosti predstavili pod enotnim sloganom Praznično kolo Logatca ter 47 dogodki od konca novembra do začetka januarja. Trpin je prepričan, da so tudi druge organizacije na ta račun pridobile več obiskovalcev.

Odličen obisk pod šotorom

Prireditve, ki so bile organizirane pod prireditvenem šotorom so bile po sogovornikovih besedah resnično lepo obiskane. Otroke so razveselili vsi trije decembrski dobri možje, čarovnik Jole Cole, več dramskih igric za najmlajše. Pod imenom Generacije plešejo v novo leto  so se predstavile plesne skupine, ki delujejo na področju Logatca, » … obisk nas je naravnost presenetil in take dogodke bomo za naše občane pripravljali tudi v prihodnje,« pove Trpin. »Zabavne prireditve s popularno glasbo pa so na naše prizorišče pritegnile največ obiskovalcev. Nastop Mirana Rudana s skupino In Design je navdušil staro in mlado, na decembrski veselici s skupino Bratje so se zavrtele generacije, ki obožujejo narodno-zabavno glasbo, ritem je dvignila tudi Cerkljanska zasedba trubačev Tačmi Brass Band, za nežne romantične ritme kot uvod v čarobni december pa je poskrbela Klapa Kamerati.

Načrti 2024

»Naše misli so že pri oblikovanju prazničnega programa za leto 2024, ki ga  želimo še obogatiti ter k sodelovanju povabiti še več soorganizatorjev. V Logatec pa se morda vrne tudi zabava za najdaljšo noč v letu, silvestrovanje,« napoveduje sogovornik. »Zahvala gre celotni ekipi, ki je bila cel december pripravljena sodelovati ter pripravljati program za občane, prav tako soorganizatorjem, ki so pristopili k projektu, Občini Logatec za zaupanje ter obiskovalcem, ki so vsa naša prizadevanja podprli s svojim obiskom.«

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Poletni glasbeni festival Cantabile: v soju luči in čudovite glasbe

V četrtek, 27. junija 2024, ob 20.30, se bo v Logatcu začel že 11. poletni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja