Obvestilo

Logatčani Fed Horses na Emi 2019

Poslušalca osvojijo na prvo poslušanje.  Nagovorijo ga z energijo, izjemnimi aranžmaji,  mehkim, malo otožnim vokalom, polnim rockovskim zvokom … Fed Horses osvajajo odre po vsej Sloveniji, njihove skladbe odmevajo z radijskih postaj, videospoti nabirajo všečke … Urša Mihevc, Rok Škrlj in Jure Mihevc (v skupini sodelujejo še Timi Eler, Danijel Bogataj in Mitja Kavčič) so glasbeniki, ki so Logatec  ponesli na vrh popularne slovenske glasbe …

Fed Horses so alternativna country skupina, ustanovljena leta 2013. Na koncertih preigravajo avtorske skladbe, ki na svojstven način koketirajo s country glasbo, na katero lepijo vplive americane, indieja in popa. Izdali so več singlov, lani pa kratkometražni EP Sinner, s katerim so žanrsko in konceptualno zaokrožili svoje delovanje.

Glasbeno inventivnost in kreativnost skupine so kmalu prepoznali tudi glasbeni uredniki in kritiki. Skladbe Down, Sinner in Leaving so bile Popevke tedna na Valu 202, kjer je skupina gostovala pri Andreju Karoliju in prejela vabilo Jureta Longyke na Izštekanih 25, ekskluzivna koncerta, s katerima je legendarna radijska oddaja Vala 202 proslavila 25-letnico. Nastop na Izštekanih 25 (Kino Šiška, 4. in 5. december 2018), je skupino ponesel do vrhov slovenske popularne glasbe. Prepričljiv odrski nastop, izjemna izvedba avtorskih skladb in nepozabna obdelava skladbe Voda skupine Dan D, bo ostala zapisana v zgodovino slovenske popularne glasbe. »Zgodila se je magija«, pravijo člani skupine! Obvezen ogled in poslušanje!

Pred nekaj dnevi je Val 202 razglasil največkrat predvajane tuje in domače skladbe. Na 2. mesto domače in hkrati skupne lestvice najbolj predvajanih skladb leta 2018 se je uvrstila njihova naslovna skladba EPja Sinner. Še en izjemen uspeh!

16. februarja pa bodo Fed Horses nastopili na izboru za popevko Evrovizije.  Njihova skladba Ti ne poznaš konjev se je izmed 103 prijavljenimi uvrstila med deset, ki jih je za tekmovalni večer izbrala strokovna žirija. Tokrat Evrovizijo MORATE gledati in seveda – GLASOVATI  ZA LOGATČANE! Morda jih prav vaš glas popelje na evrovizijski oder.

Velikim glasbenim uspehom logaških skupin na področju umetniške glasbe (orkestrom in zborom …) se zdaj pridružuje tudi rock zasedba Fed Horses, skupina, ki ve, kaj v glasbi hoče in na vrhove popularne slovenske glasbe stopa z velikimi koraki in prepoznavno glasbeno podobo. Srečno na poti, Fed Horses.

Branka Novak

Foto Anže Mihevc

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja