Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Logatec: 12.000 evrov za nadarjene dijake in študente

Občina Logatec v javnim pozivom za dodelitev proračunskih sredstev namenja mladim 12 tisoč evrov iz proračunske postavke Pokroviteljstvo župana za nadarjene dijake in študente. S tem denarjem jih želi mlade talente spodbuditi oz. jim zagotoviti dodatno izobraževanje ali izpopolnjevanje ter  udeležbo na prireditvah ali tekmovanjih doma ali v tujini.

Upravičenci do dodelitve proračunskih sredstev so mladi, ki imajo stalno prebivališče v občini Logatec vsaj dve leti pred predložitvijo vloge, na dan vložitve vloge stari manj kot 30 let in ne smejo biti v rednem delovnem razmerju. Kot pomembno izpostavljajo, da je družina upravičenca prejemnica bodisi otroškega dodatka bodisi državne štipendije. »To pomeni, da želimo pomagati tistim, ki se aktivnosti doma in v tujini sicer ne bi mogli udeležiti,« pojasnjujejo na Občini Logatec, kjer mlade spodbujajo, da pridobljeno znanje in veščine pokažejo v domačem kraju. Nekatere tudi povabijo k sodelovanju na prireditvah ob občinskem prazniku in športnih prireditvah.

Javni poziv je na spletni strani občine Logatec odprt do 20. oktobra. Upravičencu se lahko, glede na namen, dodelijo finančna sredstva le enkrat za eno dejavnost v enem šolskem oziroma študijskem letu.

Blanka Markovič Kocen

Foto: kvarkadabra.net

 

Ne spreglejte

V Pivki nove okužbe s koronavirusom

V občini Pivka so danes zabeležili več novih okužb s koronavirusom. Kot je potrdil poveljnik regijskega štaba …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja