Obvestilo

Zbor protestnikov: Dovolj je laži. Azilnega centra ne želimo.

S temi besedami je večja skupina posameznikov, ki so se zbrali na nocojšnjem shodu v Logatcu, izrazila nasprotovanje vzpostavitvi azilnega centra v nekdanji vojašnici v Blekovi vasi. Domačine, ki so bili med udeleženci shoda skrbi predvsem to, da bi v njihovi bližini naselili skupine migrantov, ki se vračajo iz Evrope. Po njihovem mnenju je v Logatcu namreč veliko družin z majhnimi otroki, zaradi obetajočega se centra pa se počutijo ogrožene.  »Azilanti se lahko prosto gibljejo in zjutraj pospremijo moje otroke v šolo,« je povedala ena od udeleženk shoda. »Nismo več gospodarji na svoji zemlji,« je bilo še slišati.

Krajani od vlade, ki je včeraj sporočila odločitev o novi azilni enoti v Logatcu, zahtevajo, da z njimi komunicira z odprtimi kartami.

Spomnimo, da je vlada na včerajšnji dopisni seji sprejela sklep o ustanovitvi dveh izpostav azilnega doma. Poleg samskega doma na Kotnikovi ulici v Ljubljani je za izpostavo določila tudi prostore izobraževalnega centra za zaščito in reševanje v Logatcu, kjer pa so mnenja, da mora vlada položiti karte na mizo in svoje namene konkretno pojasniti.

Po besedah udeleženca shoda Mitje Prosena so se za protest odločili na podlagi informacij iz medijev.

Prisluhnite tudi udeleženki Martini:

Po eni uri so se  protestniki mirno razšli, a bodo protestirali tudi jutri, in sicer ob 18.30 pred občino.

Ne spreglejte

Projekt Predjama Sustainable – uvod v trajnostno mobilnost na Postojnskem

Projekt, usmerjen v upravljanje trajnostne mobilnosti na turistični lokaciji Predjama, podpirajo Islandija, Lithenštajn in Norveška …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja