Obvestilo

Logatec gostil regijsko pevsko tekmovanje osrednje Slovenije

V nedeljo, 15. novembra 2015, je v Jožefovi dvorani Doma Marije in Marte v Logatcu v organizaciji logaške območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti  potekalo Regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb  osrednje Slovenije 2015. Tekmovanje je bilo eno izmed šestih regijskih tekmovanj, ki se vrstijo po Sloveniji med 8. in 28. novembrom. Po enotnih pravilih je nastope ocenjevala tričlanska strokovna žirija: skladateljica Tadeja Vulc, Danica Pirečnik in Stojan Kuret, prireditev pa je povezovala Anja Sedej.

Regijsko pevsko tekmovanje - razglasitev

Nastopile so izbrane vokalne zasedbe, ki so se udeležile državnega tekmovanja v Naša pesem v Mariboru 2014 ali Sozvočenj 2014  bodisi so bile izbrane na regijsko raven v sezoni 2014/2015 ali pa so jih strokovni spremljevalci za udeležbo predlagali na območnih revijah v sezoni 2014/2015 na podlagi nadpovprečno uspešnega nastopa na območni reviji.

V dveh tekmovalnih koncertih so se pomerili pevci in pevke šestih malih pevskih skupin in petih ženskih ter mešanih pevskih zborov.

Ob 14.30 smo slišali kočevsko Vokalno skupino Cantate Domino, Žensko vokalno skupino Lipa iz Litije,  vrhniški Oktet Raskovec, Vokalno skupino Uosm in  Vokalno skupino Plavica iz Trbovelj ter Kvintet Vintgar iz Blejske dobrave. Potem  so zapeli ljubljanski Ženski pevski zbor Petrol, Ženski pevski zbor Brinke iz  Grosuplja, Komorni zbor AVE iz Ljubljane, Komorni zbor Fran Gerbič z  Rakeka ter logaški Mešani pevski zbor KUD Adoramus (na sliki).

Regijsko pevsko tekmovanje - Adoramus

Razglasitvi rezultatov se je pridružil tudi župan Berto Menard, ki je s kratkim nagovorom pozdravil občinstvo in nastopajoče, komisija pa je na podlagi rezultatov podelila težko pričakovana a zaslužena priznanja.

Kljub težavam za radi dela na visokonapetostnih vodih in posledično izklopa dobršnega dela Logatca iz električnega omrežja je tekmovanje potekalo gladko in po predvidenem razporedu.

Vsi nastopajoči si zaslužijo čestitke in pohvale za vse dosežene uspehe, zahvala pa gre tudi podpornikom prireditve, Občini Logatec, Župniji Dolnji Logatec, Domu Marije in Marte, Glasbeni šoli Logatec in vsem, ko so pomagali pri pripravi in izvedbi tekmovanja.

Izpostava JSKD Logatec

Na vodilni sliki nagrajenci (foto: E. Križaj)

 

Ne spreglejte

Pustno dopoldne na Čebeletališču

Cerkniški kulturni dom, osrednje prizorišče Pusta, ki ga v Cerknici pišejo z veliko začetnico, je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja