Obvestilo

Logatec lahko sprejme največ 400 azilantov

Da to ne bodo begunci, ampak azilanti, je na sestanku župana in predstavnikov občine z vodstvom civilne zaščite ter predstavniki drugih vpletenih institucij opomnil Damjan Barut, višji svetovalec za civilno zaščito Občine Logatec.

Sama občina nima lastnih kapacitet, ima jih pa država, to je ministrstvo za obrambo, in sicer nekdanjo vojašnico v Blekovi vasi. Ta lahko sprejme 100 ljudi, z dodatno opremljenim prostorom 150, za več pa bi bilo treba postaviti šotorišče. Po besedah poveljnika cicilne zaščite Boštjana Rupnika je maksimalno število beguncev, ki bi jih lahko sprejeli v Logatcu, 400.

 

sestanek-begunci1Z leve: župan Berto Menard, višji svetovalec za CZ Občine Logatec Damjan Barut, Poveljnik CZ Boštjan Rupnik

Občina Logatec po besedah župana Berta Menarda od države do danes ni dobila nobenih navodil, a se na morebiten sprejem beguncev kljub temu pripravlja. Poveljnik logaške civilne zaščite Boštjan Rupnik pa je dodal, da vojašnica pride v poštev šele takrat, ko bo prosilcev za azil več kot 500.  Po potrebi se bodo v dejavnosti vključili tudi center za socialno delo, rdeči križ, taborniki in skavti ter Klub logaških študentov, slednji predvsem zaradi morebitne potrebe po prevajanju.

Na morebiten prihod beguncev se pripravljajo tudi v logaškem zdravstvenem domu, kjer jih skrbi predvsem možno širjenje bolezni, zaradi česar nameravajo prebežnike cepiti.

Predstavniki vpletenih institucij so na današnjem sestanku dobili tudi koristne topografske karte za štabno vodenje, ogledali pa smo si tudi novo terensko vozilo logaške civilne zaščite (na sliki).

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

sestanek-begunci-mapa sestanek-begunci-avto

Ne spreglejte

Stoletje Godbe Cerknica v fotografskem objektivu

V Galeriji Krpan so sinoči odprli pregledno fotografsko razstavo, posvečeno stoletnici Godbe Cerknica, ki je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja