Obvestilo

Logatec: nedorečeno o sofinanciranju mladinskih projektov

Logaški svetniki so na sinočnji seji med drugim obravnavali predlog Pravilnika o sofinanciranju mladinskih projektov, ki so v občini v javnem interesu, vendar so odločitev o tem preložili na naslednjo sejo. Prav tako bodo vnovič pretehtali predlog resolucije o programu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Sprejeli pa so spremembe in dopolnitve odloka o prometni ureditvi ter se seznanili s poročilom o izvrševanju proračuna za letošnje prvo polletje.

Logatec – Uvodoma so se seznanili z odstopom svetnika Mirana Obreze, naša Notranjska, in za nadomestno svetnico  potrdili Jerco Korče, obenem tudi predsednico novoustanovljenega oziroma vnovič obujenega Mladinskega sveta. Gre za kolegijski organ, ki predstavlja krovno organizacijo mladine v občini in za katerega je velik interes tudi med starši in učitelji.

Ker je lokalna skupnost zakonsko dolžna vključevati mladinski vidik v svoje strategije, politike ter ukrepe, ki vplivajo na mlade, ter izvajati finančno podporo mladinskim programom in programom za mlade, so svetniki včeraj obravnavali predlog pravilnika o financiranju mladinskih projektov, zaradi številnih pomislekov pa so se odločili, da ga bodo dopolnili in o njem odločali na prihodnji seji. Nekateri svetniki so namreč  opomnili, da se mladinski sveti ustanavljajo in kmalu zamrejo, česar pravilnik ne predvideva, drugi pa so pripomnili, da je treba jasneje določiti, kdo se na razpise lahko prijavlja. Zaradi neurejenosti predpisov so namreč doslej to počela tudi društva, ki z mladino niso imela nobene zveze.

Z novo prometno ureditvijo do učinkovitejših postopkov

So pa svetniki v prvi obravnavi sprejeli spremembe in dopolnitve odloka o prometni ureditvi v občini, s katerim naj bi predvsem racionalizirali in povečali učinkovitost postopkov v zvezi s prometnimi ureditvami v občini. Po besedah občinskega inšpektorja Jureta Plečnika naj bi z odlokom skrajšali administrativne  postopke, omogočili sprejemanje strokovnih odločitev in možnost hitrega odziva na napačne odločitve. Čeprav so nekateri svetniki predlogu očitali, da zapostavlja mnenje  krajevnih skupnosti, so ga na koncu v prvi obravnavi sprejeli, s čimer so – tako podžupan Boris Hodnik – izkazali zaupanje v občinsko upravo.

Nič nas ne sme presenetiti

S predlogom resolucije o programu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v Občini Logatec do leta 2022 naj bi v naslednjem šestletnem obdobju usmerili delo, vlaganja in politiko k trajnostnemu razvoju, da bodo občani pripravljeni na morebitne naravne in druge večje nesreče. Po besedah Damjana Baruta, višjega svetovalca za civilno zaščito, ki je obsežen dokument pripravil, je namreč pripravljenost v zadnjem času na najnižji stopnji od osamosvojitve.

Logaški občinski svet se je ob koncu seznanil še s poročilom o izvrševanju proračuna v prvem polletju in s poročili o delu varnostnega sosveta in nadzornega odbora.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja