Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Logatec: povezovalna cesta in Narodni dom bliže uresničitvi

Logaški svetniki so na novembrski seji med drugim v prvem branju potrdili predlog proračuna, ki bo v prihodnjem letu težak dobrih 16 milijonov evrov, dobrih pol milijona pa bo znašal proračunski primanjkljaj.

Če bo proračun tudi v drugem branju potrjen, bodo najpomembnejše investicije, projekti, za katere pogodbe so že podpisane oziroma so zanje  predvidena evropska ali državna kohezijska sredstva, in tisti, ki so nujno potrebni za določene dejavnosti, npr. dva razreda oz. prizidek k OŠ 8 talcev in energetska prenova petih občinskih  stavb. Gre za stavbo, v kateri sta tudi POL in KLŠ, podružnično šolo v Lazah, Kulturni dom Tabor pri OŠ Tabor Logatec, podružnična osnovna šola  v Hotedršici in stavba Stare šole v Rovtah, kjer so zdaj Glasbena šola, knjižnica in mladi.

Povezovalna cesta med industrijsko in obrtno cono je dolgoletna stalnica logaških proračunov, v prihodnjem letu pa naj bi se na tem področju vendarle nekaj premaknilo.

»Kar zadeva povezovalno cesto med industrijsko cono za Kliem in obrtno cono v Zapolju, je bil narejen zelo velik korak. Že pred dvema letoma je bila pripravljena idejna zasnova, zdaj se izdelujejo projekti, potrebni za pridobitev gradbenega dovoljenja,« pravi župan Berto Menard.  »Od dveh lastnikov bo treba odkupiti zemljišče in mislim, da bi v dveh letih ali še prej lahko prišli do stare ceste.«

S tem se bo sprostila velika količina ponovno zazidljivih parcel za industrijsko ali podjetniško gradnjo, za katera je po županovih besedah veliko zanimanja. »Pogovarjali smo se tudi z inštitutom za promet, ki nam daje smernice, kako speljati cesto prek železniške proge, tako da upam, da bo v petih letih ta cesta narejena,« pravi župan.

Dokumentacija za Narodni dom je pripravljena, graditi naj bi se začel leta 2019. »Te dni bomo vložili na upravno enoto dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja,  ki ga pričakujemo v letu 2018. Potem bomo postopoma začeli pripravljalna dela, ker bi v letu 2019 radi zapičili prvo lopato, oziroma začeli rušiti obstoječo stavbo,« pojasnjuje župan, ki razmišlja o prostorih, kamor  naj bi začasno preselili knjižnico, vendar je treba rešitev doreči s politiko.

Župan pričakuje, da bi v treh ali štirih letih ta dom zgradili in ga dali v uporabo in korist občanom.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

 

Ne spreglejte

Zmaga življenja – likovna razstava Ande in Janeza Ovsca

Toliko sinergije kot je je bilo minuli petek zvečer na odprtju razstave, toliko vzajemnega spoštovanja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja