Obvestilo

Logatec – s Praznično tržnico stopili v december

Konec minulega tedna, prvi decembrski vikend, je bil v Logatcu še posebej prazničen. Občina Logatec je namreč v sodelovanju s Komunalnim podjetjem Logatec pripravila praznično tržnico na prostoru, ki je tudi sicer v središču občine namenjen tržni dejavnosti in čaka še na temeljitejšo prenovo.

V soboto so tako že v zgodnjih jutranjih urah za stojnice stopili razstavljalci in prodajalci iz bližnje in širše okolice, kmalu pa so prišli tudi prvi obiskovalci in kupci. Na 22-ih stojnicah, ki jih je odstopilo komunalno podjetje, smo si lahko ogledali in tudi kupili prehranske izdelke lokalne pridelave, od mesnin do pekovskih in mlečnih izdelkov, okraske za dom, ročno izdelan nakit in pletenine … Predstavili so se tudi učenci OŠ Tabor Logatec, ki so za sejem izdelali naravna mil in še nekatere izdelke za osebno negoa, nabrali in posušili zelišča in vse to lično zapakirali, da je bilo primerno tudi za priložnostno darilo ob bližajočih se praznikih.Srečali smo tudi logaško grafologinjo, ki zna o osebi povedati marsikaj zanimivega, če ji ta le razkrije svojo pisavo.  Svoj letošnji pridelek so ponujali tudi vinarji.

Poleg stojnic so svoj prostor na Praznični tržnici našli tudi logaški skavti, ki so “v živo” izdelovali adventne venčke, ki so jih obiskovalci, seveda, lahko tudi kupili.

Če verjamemo reku kraljice Elizabete, da je najboljše darilo izvirno, smešno in poceni, smo na logaški Praznični tržnici našli marsikaj primernega.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja