Obvestilo

Logatec se v znamenju tradicionalnega festivala poslavlja od poletja

Logaško poletje, tradicionalni festival, ki vsako leto konec avgusta v Logatec privabi staro in mlado, letos doživlja že 15. izvedbo v organizaciji Kluba logaških študentov in poteka na znani lokaciji pred Narodnim domom v Dolnjem Logatcu od 25. avgusta do 2. septembra.  

Študenti so tudi letos k sodelovanju povabili različna društva in ustanove ter  pripravili zanimivo dogajanje za vse okuse.

Sinočnje odprtje je nekoliko zmotilo slabo vreme, zaradi katerega sta odpadl načrtovani Golažijada  in degustacija piva, pod šotorom pa je zvečer vseeno potekala veselica z ansamblom Zvita feltna, štiričlansko zasedbo, ki prihaja s Krasa, dežele terana in pršuta. Vsi štirje člani zasedbe poleg igranja tudi pojejo. Pozno v noč so se z grmenjem mešali zvoki njihove avtorske skladbe, najbolj znane narodnozabavne, slovenske in tuje zabavne, pop,  rock, balkan glasbe in dalmatinskih pesmi.

Nedeljski večer bo v znamenju filmske umetnosti, saj pripravljajo filmsko delavnico za otroke in mlade ter Film na prostem z risanko za otroke in filmom za mlade. Teden bodo začeli s  pikado turnirjem, nadaljevali pa s torkovo Podjetniško delavnico, na kateri bo Andrej Nastran predstavil svojo pot do uspeha, in okroglo mizo o mladih v Logatcu s predstavniki različnih organov in društev. Svojo knjigo boste gotovo našli na sredini Bukvarni, ki jo pripravlja Knjižnica Logatec, otroško predstavo in potopisnim predavanjem o izginjajočih kulturah. Četrtkov večer bo v znamenju poezije, v petek pa bo imel glavno besedo šport. Zvečer se bomo lahko nasmejali stand up komikom, ki so tradicionalni del Logaškega poletja.

Vrhunec festivala bo sobotni rock koncert Vlada Kreslina in malih bogov ter Zablujene generacije, ki bo, kot napovedujejo, ob 25-letnici Kluba logaških študentov še večji in še boljši. Festival Logaško poletje se zaključuje v nedeljo, 2. septembra, s predstavitvijo reševalnega pasu in PGD Dolnji Logatec.

Več informacij o urah, točnih lokacijah posameznih dogodkov, vsebinah delavnic in predavanj pa najdete spodaj in na  Facebook straneh Logaško poletje in Klub Logaških študentov in na spletni strani logaskopoletje.com.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Jan Zorič

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja