Obvestilo

Logatec Supermesto

Logaški župan Berto Menard je s predstavniki družbe T2 danes podpisal pogodbo o sodelovanju na področju inovativnih rešitev za digitalizacijo naše občine, kar predstavlja pomemben mejnik v razvoju le-te.

Od Pametnega do Supermesta

»Ponosen sem, da lahko danes stojim pred vami kot župan občine Logatec in vam predstavimo ne le  rezultat naših prizadevanj v zadnjem letu ali dveh, temveč plod več kot desetletja aktivnega dela na področju digitalizacije in razvoja pametnih mest,« je uvodoma dejal župan. »Leto 2020 je bilo zaznamovano s pričetkom pilotnega projekta Pametno mesto, ki smo ga skupaj z družbo T-2 začeli najprej z digitalizacijo parkirišč in spremljanjem zasedenosti parkirnih kapacitet, postavitvijo opreme za električno polnjenje vozil ter merjenjem kakovosti zraka. Ta projekt je v kratkem času prerasel v obsežen sistem, ki ga danes poznamo kot platformo Logatec Supermesto.«

Logatec je lahko zgled drugim občinam

»Lokalna skupnost je podjetje, ki upravlja z lastnimi viri. Z Občino Logatec smo hitro našli skupne interese pri razvoju te platforme,« je poudaril mag. Jožef Zrimšek, član poslovodstva T2, in dodal, da je namen platforme informacije prilagoditi občanom in jih z aplikacijami oplemenititi z dodano vrednostjo. »Platforma je plod slovenske znanosti, občina Logatec pa je lahko zgled številnim drugim občinam,« je poudaril.

V prihodnosti še več storitev

Platforma Supermesto bo služila kot osrednje mesto za logaško občino in vse njene uporabnike. V prihodnosti nameravajo dodati še več storitev, ki bodo olajšale komunikacijo z občino in uporabo občinskih storitev preko mobilnih ali spletnih aplikacij. »Naš cilj je ustvariti celovito izkušnjo, ki bo občankam in občanom omogočala enostaven dostop do potrebnih informacij ter opravljanje različnih občinskih storitev na učinkovit in prijazen način,« je poudaril župan Menard.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Cantabile: trije razprodani koncerti v Švici

Simfonični orkester Cantabile se je od 1. – 5. maja 2024 odzval povabilu 110 – …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja