Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Logatec v znamenju zimskih sejmov

Zadnjo novembrsko soboto sta v Logatcu potekala kar dva sejma, in sicer tradicionalni smučarski v telovadnici Osnovne šole 8 talcev in tako  imenovana Garažna razprodaja v Hiši Sadeži družbe, s katerim so želeli  predstaviti prednosti vnovične uporabe stvari.

Maruša Masle in Tjaša Jamnikar, ki sta sprejemali obiskovalce Garažne razprodaje, sta bili z obiskom zadovoljni,  čeprav je bil prostor nekoliko majhen. »Spomladi bomo garažno razprodajo pripravili zunaj, da bo prizorišče večje in dostopnejše,«  pravi Maruša. »Ponujamo otroška oblačila, za dojenčke in za malo večje otroke, zimska oblačila za odrasle in knjige, ki jih podarimo, in še kaj bi se našlo,« pojasnjuje Tjaša. Po mnenju sogovornic je v Sloveniji  vse več ljudi, ki mislijo, da morajo stvari krožiti. »Ljudem to postaja všeč,  tako zmanjšujemo odpadke,  živimo ceneje in recikliramo stvari …,« dodaja Maruša.

Mateja Nagode, znana logaška »zero wasterka«,  je ob garažni razprodaji pripravila delavnico izdelovanja čistil, ki je bila dobro obiskana.

Na drugem koncu Logatca, v telovadnici OŠ 8 talcev, pa je potekal že 41. Smučarski sejem, ki ga vsako leto pripravlja Področno združenje učiteljev in trenerjev smučanja Logatec. Kot je za Novice z Notranjske povedal predsednik združenja Uroš Šemrov,  je bilo dopoldne zelo živahno, okoli poldneva se je množica obiskovalcev nekoliko zmanjšala, popoldne pa jih je bilo spet polno. Stojnice so se šibile pod težo smuči, smučarskih čevljev, tekaške smučarske opreme, čelad, smučarskih očal, celo nekaj smučarskih desk je bilo na voljo, vse pa po občutno nižjih cenah kot v trgovinah. Na voljo je bil tudi servis smuči, kjer je mojster lahko takoj umeril vezi na čevlje in uredil še marsikaj drugega.  Starši in ljubitelji zimskih športov smo priložnost in veliko ponudbo seveda izkoristili, še zlasti, ker smo lahko dobili nasvete iz prve roke od organizatorjev, ki so v smučariji praktično doma.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

                       Maruša in Tjaša z ekipo Garažne razprodaje

                              Mateja Nagode  kuha čistila za svojo publiko (spodaj)

                         Uroš Šemrov, predsednik PZUTS

Ne spreglejte

Zmaga življenja – likovna razstava Ande in Janeza Ovsca

Toliko sinergije kot je je bilo minuli petek zvečer na odprtju razstave, toliko vzajemnega spoštovanja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja