Obvestilo

Logatec: z novo čistilno napravo do kakovostnejše vode

V Logatcu so včeraj slovesno odprli novo čistilno napravo. Gre za membransko čistilno napravo, ki je namenjena čiščenju komunalnih  odpadnih vod, odpadnih vod male obrti in delno tudi industrijskih odpadnih vod v občin. Župan Berto Menard je izpostavil pomen te pridobitve za Logatec in kot vzorno označil sodelovanje med občinami, vključenimi v projekt Čista Ljubljanica, katerega del je čistilna naprava, nadzornimi inženirji in državo. Po njegovih besedah je bilo prav to ključno zagotovilo za uspešnost projekta, ki ga delno sofinancira Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

CN-berto

Zmogljivost nove naprave je 14.900 populacijskih enot, pomembno pa je, da ima le-ta še 30-odstotno rezervo in naj bi med drugim zagotovila tako povečanje kakovosti življenja prebivalcev kot tudi ohranjanje naravnih virov in biotske raznolikosti.

Brglez: Država je odigrala svojo vlogo

Predsednik Državnega zbora Republike Slovenije dr. Milan Brglez, sicer Logatčan, je v nagovoru izrazil veselje, da je država v tem primeru odigrala tisto vlogo, ki jo je morala, in s tem pripomogla k izboljšanju kakovosti življenja, ki je, kot je dejal, trajnostni razvojni cilj v vsej Evropski uniji.

CN-VDILNA

Državna sekretarka na ministrstvu za okolje in prostor Lidija Stebrnak je podrobneje orisala potek projekta Čista  Ljubljanica 1. sklop, ki se končuje, in prav tako izrazila zadovoljstvo nad sodelovanjem vseh deležnikov v projektu.

Kulturno noto pa so z glasbo, plesom in igro množično obiskanemu dogodku pridali učenci logaške glasbene šole in osnovne šole 8 talcev. Novo čistilno napravo je blagoslovil župnik Janez Kompare, ki je zaposlene v novem objektu med drugim pozval k razumevanju, dobroti in medsebojni pomoči.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Blaž Korenč

CN-stroj

 

 

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja