Obvestilo

Lokalno je najslajše in najbolj zdravo

Na tretji petek v novembru, ki ga v Sloveniji že več let zapored zaznamujemo kot dan slovenske hrane, tudi v logaških vrtcih in šolah postrežejo s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Župan Berto Menard je tokrat med drugim obiskal OŠ 8 talcev in ob zajtrku pokramljal z učenci in ravnateljico Karmen Cunder.

Pri zajtrku so se mu pridružili predstavniki Eko skupine, ki jih vodijo učiteljice Maruša Tekavčič, Irena Gabrovšek in Marinka Istenič. Gre za skupino, ki se ukvarja s skrbjo za okolje, izdeluje plakate in izvaja še številne druge okoljske dejavnosti, za kar so bili učenci in učitelji deležni županove tople pohvale. »Vesel sem, da razmišljate o okolju, o tleh, na katerih rasejo rastline,« je med drugim dejal župan, ki je izpostavil tudi pomen domačih semen ter izrazil razočaranje, da so nekatere jablane in hruške še vedno polne sadežev, češ da je tudi nekoliko poškodovan domač sadež boljši in bolj zdrav od uvoženega.

Kot je povedala Petra Fefer, vodja šolske prehrane,  so vse sestavine tradicionalnega zajtrka – kruh, maslo, med in jabolka – z logaške kmetije Fečur, razen jabolk, ki so s Prema. Feferjeva je še dodala, da imajo tako malico na šoli večkrat na teden.

Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja