Obvestilo

Lokostrelstvo: Rok Bizjak – zmaga v prvem nastopu

V Biljah pri Novi gorici je minulo soboto potekala tretja tekma, ki šteje za dvoranski pokal Lokostrelske zveze Slovenije za leto 2015 / 16. Tudi zaradi bližine tekmovališča so se člani postojnskega kluba MINS tekme udeležili  v zavidljivem številu, saj jih je nastopilo kar 21, temu primerna pa je tudi bera medalj z tekmovanja. Osvojili so kar šest  zlatih, štiri srebrne ter štiri  bronaste in še kup uvrstitev med dobitnike točk v slovenskem pokalu.

Mins-Bilje-Nala-Vlado-vanda

Nala, Vlado in vanda

V slogu dolgega loka so se MINS – ovci odlično odrezali;  med članicami je bila prva Vanda Natlačen, med člani je bil prav tako prvi  Jaka Rusjan, med veterani  pa je  Mitja Podkrajšek zasedel drugo mesto.

V  slogu ukrivljenega loka je med mladinci letos prvič nastopil v dvorani in takoj odnesel zmago Rok Bizjak, med dečki je po hudem troboju  zmagal Miha Godeša, odlično tretje mesto je v isti kategoriji dosegel  Matic Jager z le tremi točkami zaostanka. Med veterani je drugo mesto dosegel Stane Natlačen, tretja med kadetinjami je bila Nala Jurca. Aljaž Kaluža je med dečki dosegel četrto, Matevž Mulec pa dvanajsto mesto. Med mladinkami je nastopila še Iva Rusjan, ki je bila sedma.

V slogu sestavljenega loka vse po starem; Matej Godeša med dečki in Klemen Godeša med mlajšimi dečki na prvem mestu.

V slogu goli lok je tokrat izreden uspeh dosegla Sonja Kocjančič, saj je med članicami dosegla drugo mesto, prav tako druga je bila med veterankami povratnica na tekmovanja Irena Šantelj, dve tretji mesti sta domov odnesli tudi Mirjana Perko  med članicami in Ajda Perko pa med mlajšimi deklicami. Na četrto mesto se je uvrstil Vlado Šivec, Barbara Godeša je bila sedma, Mateja Debevec (na sliki) osma in Konrad Jurca enajsti. Mins-Bilje-Mateja DebevecZa Lokostrelski klub MINS Postojna

K.J.

Na vodilni fotografiji Matic in Matevž (foto: K. J.)

 

Ne spreglejte

HOOPERS za vse generacije psov

Zadnjo marčevsko  soboto je Bellina šola na vadbišču pod Sekirico predstavila kinološko disciplino Hoopers, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja