Obvestilo

Loška dolina: prihranek s prepolovljenim številom svetnikov

Stari trg pri Ložu – Svetniki Občine Loška dolina so na oktobrski seji občinskega sveta potrdili spremembo statuta, po kateri bo od prihodnjih lokalnih volitev v občinskem svetu namesto  dosedanjih 14 sedelo le še sedem  izvoljenih predstavnikov ljudstva.

Nekaj bodo tako privarčevali, volitve pa bodo potekale po večinskem sistemu, je poročal Radio Slovenija.  Nekateri opozicijski svetniki so ob tem izrazili dvom, da bo odločitev prispevala k občutnejšim prihrankom. Večinski sistem naj bi vstop v občinski svet omogočil samo tradicionalnim strankam,  ki bodo s tem koncentrirale svojo moč.

Župan Občine Loška dolina Janez Komidar, ki prihaja iz vrst NSI, pa je prepričan,  da je večinski volilni sistem boljši, ker, kot pravi, občinski svetnik prevzema večjo odgovornost odločanja in se ne more postavljati za določeno politično opcijo.

Z zmanjšanjem števila svetnikov bodo v vsakem mandatu privarčevali  64.000 evrov. »To so lepa sredstva, ki jih bomo namenili za druge potrebe v korist občanov,« je za bacionalni radio povedal Komidar, ki dodaja, da so se pri odločitvi zgledovali po bližnjih in primerljivih občinah, kot so na primer Bloke s prav tako sedmimi svetniki.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja