Obvestilo

Loška dolina zaživela s festivalom Plavajoči grad!

V tednu dni, začenši z današnjim,  bodo Grad Snežnik z okoliškimi gozdovi spremenili v okolje več deset magičnih vizualnih prizorišč, na katerih se bo predstavilo prek sedemdeset skupin z vsega sveta. Etno glasbeniki, scenografi, akrobati, lutkarji, plesalci in drugi umetniki se že zgrinjajo v Loško dolino!

Ni treba v svet – svet pride k nam

Na plavajočem odru, v grajskih dvoranah, na gasilskem avtomobilu, v velikih kupolah, med šepetajočimi drevesi in na konjski vpregi se bo godlo, plesalo, igralo od 27. do 29. 8. 2015, tudi v predfestivalskem obdobju, od danes do 26.  avgusta pa ne bo manjkalo dogodkov in doživetij.

Danes bo v Podcerkvi igral orkester Etno Histeria, od ponedeljka do srede pa se bo v Grahovem, na Babni Polici ter Babnem Polju, v Koči vasi ter vsakodnevno v Križni jami odvil vsaj en koncert, predstava ter jam session umetnikov.

Pestro obfestivalsko dogajanje

Dan lahko izkoristite za pohode, ježo, jamarjenje, iskanje medvedov, kolesarjenje in splavarjenje. Pofestivalsko jutro 30. avgusta bo namenjeno otrokom in neformalnemu zaključku festivala.

Posebnost festivala je vizualna in performativna oživitev gradu, gozdov, jam, poti, vasi. Čez 70 skupin iz bo namreč godlo in igralo na nepredstavljivih vizualno predelanih odrih, katere bodo predhodno 14 dni ustvarjali scenografi iz Slovenije in Češke.

Plavajoči grad4

Umetniški val bo pljusknil tudi v okoliške vasi: jutri se bo igralo v Gorenjem Jezeru, 25.8. na Babni Polici in v Babnem Polju, 26.8. v Koč vasi in Markovcu, 28.8. Šmarati in 29.8. v Kozarščah.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv festivala

Plavajoči grad1

 

 

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja