Obvestilo

Lovci na daljave po uspešni sezoni s še višjimi cilji

Logaška skakalnica, ki obeležuje že častitljivih 65 let, brez velikega angažiranja članov kluba, njegovega vodstva, predvsem pa staršev otrok, ki v tem klubu trenirajo, številnim generacijam smučarjev skakalcev ne bi mogla omogočiti kakovostnih treningov in tudi doseganja vrhunskih rezultatov. Pretekli konec tedna je na skakalnici, ki so jo že preden je padel sneg, umetno zasnežili, vnovič potekala delovna akcija. Izkoristila sem priložnost in se o pretekli sezoni, delu kluba in načrtih pogovorila s predsednikom Petrom Petkovškom. 

V  logaškem Smučarsko-skakalnem klubu ” Lovci na daljave” Logatec je trenutno 32 aktivnih tekmovalcev, starih od 6 do 25let, med njimi eno dekle, Viktorija Šen, in ena cicibanka 7- letna Petja Bricelj.  V mladinski reprezentanci Slovenije v smučarskih skokih nastopa Andraž Modic, v nordijski kombinaciji  pa Jaka Matko, ki je še s petimi klubskimi sotekmovalci v okviru DPNC  (Državni panožni center za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo)   na šolanju v Kranju. Za vso to množico skrbijo štirje trenerji z licencami 2xA-pro,B in C kategorije.

»V zadnjem času je za naš šport ogromno zanimanja, seveda po zaslugi naših reprezentantov,  ki nas iz dneva v dan razvajajo z vrhunskimi dosežki,« pravi Peter Petkovšek, predsednik kluba. »Tu je naša panoga v veliki prednosti, saj DPNC tekmovalcem, ki želijo aktivno nadaljevati svojo športno pot, omogoča obenem opravljati srednjo šolo. Velik poudarek pripisujem tudi v dostopnosti (denarju ), saj za najmlajše ni potreben velik denarni vložek s strani staršev, kajti klub zagotovi opremo (smuči, okovje, čevlje in kombinezon, v vrednosti približno 650 evrov), starši pa čelado, očala, rokavice, ter članarino.«

V letni sezoni 2015 so logaški smučarji skakalci dosegli lepo število vrhunskih rezultatov, o katerih smo na portalu pisali. Če povzamemo le najpomembnejše: med 25 klubi so bili petkrat  državni podprvaki, devetkrat so stali na stopničkah v skupnem seštevku

Tudi zimska sezona 2015/2016 se je začela spodbudno, saj je Andraž Modic na Alpskem pokalu skočil na četrto mesto in na državnem prvenstvu članov, kjer so nastopili vsi najboljši, zasedel 18. mesto, ekipa v postavi, Andraž Modic, Jaka Matko, Matej Likar in Tim Babnik 9. mesto, v NK pa je bil  Jaka Matko šesti. »Tekmovanja za mlajše kategorije se začenjajo v januarju, kjer imamo v  kategorijah od 6 do 11 let kar 17 tekmovalcev in tudi tu so cilji zelo visoki,« pojasnjuje Petkovšek.

»Kot sem nekoč že povedal, to ni dvoranski šport, kjer pripelješ otroka v toplo telovadnico in ga čez dve ali tri ure odpelješ domov, tukaj se vedno najde kaj za postorit, tako poleti kot pozimi, tako da staršem nikakor ni dolgčas. Skakalni center urejamo in vzdržujemo sami, tako smo v zadnjih treh letih s pomočjo sponzorjev, staršev in drugih članov kluba obnovili vse skakalnice, izdelali zalivalni sistem za poletni trening, v letošnjem poletju zgradili nov servisni objekt, ki bo služil za garderobo tekmovalcem, saj je stara brunarica potrebna temeljite obnove, ter v bivši Notranjki uredili fitnes. Naj še enkrat omenim, da smo vse naštete projekte izvedli izključno s pomočjo sponzorjev, ki so nam večinoma zagotovili material in se jim na tem mestu iskreno zahvaljujem in se veselim nadaljnjega sodelovanja. Opravljeno je bilo ogromno prostovoljnih ur staršev in ostalih članov, katerim nam je v zadovoljstvo, da otroci trenirajo na varnih napravah in se v toplem objektu lahko pogrejejo in preoblečejo.«

 Predsednik SSK Lovci na daljave si v bližnji prihodnosti si želim, da bi s strani občine in lastnikov zemljišč uredili status skakalnega centra, saj bodo le tako lahko uspešno kandidirali za Evropska sredstva in sredstva Fundacije za šport, za namen obnove in položitve plastične mase na veliki 50-metrski skakalnici, ki je z manjšimi popravki obeležila častitljivih 65 let. Obljubljena je tudi pomoč s strani SZS pri dobavi plastične mase in keramične smučine za vse skakalnice.

»Naj na koncu vse ljubitelje smučarskih skokov povabim na ogled tekem za slovenski pokal COCKTA za dečke in dekleta do 15 let, na veliki 50-metrski skakalnici, v soboto 16. januarja 2016, ob 9.00 in na pokal Ljubljanske regije za cicibane in cicibanke do 9 let ter dečke in deklice do 13 let na 15- in 25-metrskih skakalnicah, ki je razpisan za 29. Februar 2016, a bo pravi datum in uro znan naknadno,« zaključuje sogovornik.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Utrinek z delovne akcije pretekli konec tedna (arhiv kluba)

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja