Obvestilo

Lovci na daljave prihodnje leto na prenovljenih skakalnicah

Skakalnica na Sekirici v Logatcu štejejo že več kot 60 let in so nujno potrebne obnove. Med drugim tudi zaradi varnosti  deklet in fantov, članov Smučarskega skakalnega kluba Logatec – Lovci na daljave. Iz njihovih vrst prihajajo tudi najboljši smučarski skakalci v državi, ki tudi v evropskem merilu dosegajo lepe uspehe. Na pomoč pri obnovi jim bo priskočila Občina Logatec.

»Po razgovoru z vodstvom Skakalnega kluba Logatec  Lovci na daljave smo ugotovili, da bo treba obnoviti zalet nad 50-metrsko skakalnico,  manjše skakalnice pa preurediti, da bo možno namestiti plastično prevleko, kajti vemo, da je v Logatcu vedno manj snega, skakalni šport pa je postal celoleten,« je povedal logaški župan Berto Menard. Gre za investicijo, katere začetna vrednost je 50 tisoč evrov. »Nekaj sredstev za obnovo bomo dali iz proračuna, pričakujemo pa, da bi jih vsaj 50 odstotkov  pridobili od Fundacije za šport,« pravi župan. Glede na dosedanjo prakso in dobro delo logaškega skakalnega kluba župan verjame, da bodo na tem razpisu tudi uspeli.

Problem, na katerega opozarja, je v tem,  da občina ni lastnica tega zemljišča, ima pa z lastnikom podpisano pogodbo in vsako leto plačuje najemnino.  »Mislim, da se ne bo zataknilo, pogodbe so dolgoročne, majhen del zemljišča pa je občina Logatec že odkupila, še del ga načrtujejo odkupiti od lastnice.« Po županovih besedah naj bi se obnova začela v začetku naslednjega leta.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv SSK Logatec

skakalnica-pozimi-arhiv-ssk

skakalnica5

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja