Obvestilo

Luka Kočevar obljublja čisto pitno vodo v vsa gospodinjstva, razvoj turizma in več pozornosti mladim

Luka Kočevar, kandidat Naše Notranjske za župana Občine Cerknica, se je v četrtek v Cerknici predstavil na tiskovni konferenci. Kandidira tudi s podporo Socialnih demokratov (SD) in Stranke modernega centra (SMC). Kot prioriteto je izpostavil komunalno infrastrukturo in poudaril, da se mu zdi nesprejemljivo, da morajo nekateri občani že eno leto neprestano prekuhavati vodo. Obljublja tudi razvoj na področju turizma in nov sodoben mladinski center.

Luka Kočevar se je v družbi predstavnikov stranke SD in SMC ter poslanke v DZ Jerce Korče predstavil širši javnosti. V svoji predstavitvi je izpostavil, da želi s svojo mladostjo in energijo še bolj aktivno spreminjati svojo domačo občino. Prihaja z Rakeka in bo tako edini kandidat za župana v občini Cerknica, ki prihaja iz tega kraja. “Za župansko kandidaturo sem se odločil, ker si s svojimi izkušnjami, znanjem, energijo ter zagnanostjo želim biti del pozitivnih sprememb, ki so v naši občini nujne. Predvsem pa si znova želim vzpostaviti iskren dialog med občino in občani, ki je po mojem mnenju ena najbolj šibkih točk trenutne občinske uprave,” je še povedal Luka Kočevar.

V preteklem mandatu je bil član Krajevne skupnosti Rakek in član Odbora za turizem. Izpostavil je še druge organizacije, kjer je sodeloval, oziroma je aktiven v lokalnem okolju- od pevskega društva Cluster do Notranjskega domoljubnega društva Rudolf Maister Unec. V prostem času veliko bere in se izobražuje, trenutno je član druge generacije Business Class-a, kjer je bil med 800 prijavljenimi izbran med 20 posameznikov, ki smo bili prepoznani kot potencialni ključni kadri prihodnosti.

Kot kandidat za župana pa v svojem programu izpostavlja nesprejemljivost, da neakteri občani redno prekuhavajo vodo, saj občina v letu 2018 še ni zagotovila čiste pitne vode v vsa gospodinjstva. V svojem mandatu tako namerava povečati sredstva za ureditev vodovodnega omrežja in na ta način vsem občanom zagotoviti čisto pitno vodo. Veliko priložnosti vidi v razvoju turizma in poudarja, da ima občina Cerknica preštevilne naravne in kulturne danosti, ki do sedaj niso bile dovolj izkoriščene. Zagotavlja pa, da bo v naslednjem mandatu poskrbel za hostel s pripadajočim modernim mladinskim centrom, ki bo mladim zagotavljal inovativno in kreativno preživljanje prostega časa. “Mladi morajo v Cerknici imeti primerne prostore za svoje dejavnosti, mlade družine dobre pogoje za obstanek v domačem kraju, starejši generaciji pa je potrebno omogočiti dostojno in aktivno starost. Zato bo eno izmed mojih vodilnih načel tudi medgeneracijska solidarnost,” še doda.

Celoten program Naše Notranjske in kandidatne liste bodo v prihodnjih dneh objavili na spletni strani www.nasanotranjska.si.

Na fotografiji: od leve proti desni so na fotografiji Milan Jurkovič (predsednik LO SMC Cerknica), Jerca Korče (poslanka v DZ), Drago Frlan (predsednik OO SD Cerknica).

 

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja