Obvestilo

M. Grdadolnik: »Pred petimi leti si nisem niti v sanjah predstavljal, da bo tako«

Logatec – Tako je na slavnostnem koncertu simfoničnega orkestra Cantabile iz novega sveta v pogovoru z Matejo Roso dejal njihov dirigent Marjan Grdadolnik.  V Logatcu imata glasba in pesem že dolgo tradicijo, tu živi veliko dobrih glasbenikov, pa tudi pevcev, zato je bilo pred petimi leti samo še vprašanje časa, kdo jih bo povezal in ustanovil simfonični orkester. In to je bil kdo drug kot Marjan Grdadolnik, ki  je vrsto let vodil Simfonični orkester Glasbene šole Logatec. Prvi nastop je bil spomladi, nato pa so nastopi sledili, orkestru so se pridružili tudi novi glasbeniki, njihove nastope so obogatili številni gostje, vabijo jih v tujino. Njihovi koncerti so vedno dobro obiskani, še posebej božično-novoletni, zato je razumljivo, da je bila tudi to soboto Večnamenska športna dvorana Logatec polna obiskovalcev,  ki so po dveh urah in pol zadovoljni odhajali domov. No, pred tem so v preddverju s kozarčkom penine nazdravili z glasbeniki in njihovimi gosti.

Po odlično izvedeni Dvorakovi Simfoniji št.9 se je z Verdijevo Merce, dilette amiche predstavila mlada operna pevka Mojca Bitenc, ki se je med medicino (je tik pred koncem študija na medicinski fakulteti) in glasbo odločila za petje. Naslednji je prišel na oder Janez Lotrič. O njem morda samo to, da je bil uvrščen med  šest največjih tenorjev na svetu. Zapel je znano Nessun dorma, kateri je sledilo navdušeno ploskanje. Skupaj z Bitenčevo pa sta kasneje gledalce dvignila na noge z arijo Lippen schweigen iz operete Vesele vdove F.Leharja. Naslednja gosta sta bila Gal in Severa Gjurin, ki pogosto nastopa z orkestrom že od leta 2013. Poleg pesmi, ki sta nam jih predstavila, katerih avtor je Gal, naj omenim, da je napisal tudi  Fužinski blues, ki je bil na sporedu po rednem delu koncerta.

Ampak pred tem, pa je oder skoraj postal premajhen. Zadaj za orkestrom so se glasbenikom pridružili člani štirih zborov: MePZ Adoramus Logatec, MePZ Stanko Premrl Podnanos, MePZ Brezovica in MePZ dr.Frančišek Lampe Črni vrh. Aleluja in O fortuna sta bili veličasten zaključek uradnega  dela programa, ki sta mu sledila še dodatka, pred koncem pa še zahvale, čestitke, rože .. .in portret Marjana Grdadolnika, avtorice Nine Pečar pejđ, ki so mu ga podarili člani orkestra ob 5. obletnici za profesionalno in dobrovoljno delo z njimi.

Besedilo in foto: Brane Pevec

cantabile6

cantabile5

cantabile-vodilna

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja