Obvestilo

M. Sedej: Zmagala je pravna država

S temi besedami je direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej na novinarski konferenci pospremil odločitev Upravnega sodišča, ki je pritrdilo argumentom in ugovorom Lekarne Ljubljana o kršitvah postopka glede enote v Postojni ter ministrstvu za zdravje dalo jasna navodila za verifikacijo. Odprtje postojnske poslovalnice pričakuje najpozneje aprila, komentar odločitve Upravnega sodišča pa je strnil v tri točke: »Prvič, trdno sem prepričan, da pravni sistem v Sloveniji deluje. Imamo pravno državo in pravni red; drugič, sodba potrjuje pravilnost našega ravnanja in je bolj odločujoča kot prva; in tretjič, osebno ocenjujem, da je sodba Upravnega sodišča velika zmaga za naše uporabnike.«

O svojih pričakovanjih v zvezi s postojnsko enoto lekarne pa je povedal:

Sedej pričakuje, da bo sedaj »vendarle prevladala normalna stopnja medsebojnega zaupanja« in se bodo postopki verifikacije v čim krajšem času zaključili, saj ni nobenega razloga, da bi ministrstvo s tem še zavlačevalo.

Glede usode pravnih postopkov, ki jih je sprožila Lekarna Ljubljana, pa je po Sedejevih besedah še preuranjeno govoriti. V lekarni so namreč vložili odškodninske tožbe v višini dobrih dveh milijonov evrov ter kazenske ovadbe zoper dve zaposleni na ministrstvu. Sedej o imenih ni želel govoriti, povedal je le, da gre za sekretarko in podsekretarko.

Direktor Lekarne Ljubljana je na novinarski konferenci s sodelavci (na sliki z leve: mag. Matej Linke, pomočnik direktorja, Marjan Sedej, direktor, mag.Mateja Praprotnik, strokovni vodja, Tjaša Hace, pomočnica direktorja za marketing) predstavil tudi poslovanje javnega zavoda in LL Grosista v letu 2014, ko je lekarna kljub neugodnim pogojem poslovanja dosegla zastavljene cilje in poslovno leto zaključila uspešno. V 46 lekarnah skupaj so prodali za 107,7 milijona evrov zdravil in drugih pripomočkov, kar je za eno indeksno točko manj kot lani, v hčerinski družbi LL Grosist pa je celotni prihodek znašal 2,7 milijona evrov oziroma 3,3 odstotke več kot lani.

Ne spreglejte

V Prestranku rase nova ekonomsko-poslovna cona

Župan Očine Postojna Igor Marentič je z izvajalci podpisal pogodbo za izvedbo projekta Regijsko obrtno …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja