Obvestilo

Mahneti poslej bliže središču Cerknice

Danes v Mahnetih le še nekaj deset ljudi

Kot smo uvodoma slišali, je vas dobila ime po prvotnem prebivalcu – Mahnetu. Še pred stoletjem je tu živelo 70 prebivalcev, danes pa jih je nekaj več kot deset.

Cesta za večjo varnost in urejenost

Občina Cerknica financirala asfaltiranje lokalne ceste od križišča s cesto od Topola do Cajnarjev proti Otonici, v dolžini 400 metrov, in javne poti v naselju Mahneti, v dolžini 1,3 km. Pri Mahnetih so obnovili tudi vodovodno omrežje. Izvajalec del je bilo podjetje CBE, d. o. o., iz Ljubljane. Investicija je vredna nekaj manj kot 250 tisoč evrov, je pa neprecenljiva z vidika cestne varnosti in urejenosti naših krajev. Za urejeno cesto pa  je zaslužno tudi dobro sodelovanje med občino in krajevnimi skupnostmi.

S prerezom traku cesta uradno predana namenu

Kot je ob slovesnosti dejala predsednica Krajevne skupnosti Begunje Ingrid Klučar, se nove pridobitve gotovo najbolj veselijo prebivalci tega severovzhodnega vznožja Slivnice. V vaseh Otonica, Mahneti in Podslivnica skupaj živi nekaj manj kot 70 ljudi. Skupaj z županom Markom Ruparjem in domačinom je Klučarjeva ob koncu uradnega dela slovesnosti prerezala trak in tako uradno predala cesto namenu. Častni blagoslov ceste opravil begunjski župnik gospod Maks Ipavec.

Četrtkovo slovesnost on odprtju sta glasbeno oplemenitila kitarist Erik Strgulec in harmonikar Jakob Košir.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

 

 

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja