Obvestilo

Maistrov tek letos z rekordno udeležbo

V organizaciji PGD Unec je na Uncu potekal 8. Maistrov tek. Nova trasa, ki je dolga 6.6 km, je privabila številne tekače, številni pa so bili tudi pohodniki.

Kar 209 tekačic in tekačev je absolutni rekord tega teka, ki sodi v sklop tekov za Notranjski tekaški pokal. Pohod in tek se imenujeta po slovenskem generalu Rudolfu Maistru, ki je na Uncu preživel zadnje dni svojega življenja in tu umrl.

Odlična udeležba v otroških kategorijah
Cicitek, letošnja novost v pokalu, je privabil veliko predšolskih otrok. Posebnost sobotne prireditve je bila tudi ta, da so jo učenci Osnovne šole Rakek izkoristili za športni dan, to odločitev šole pa je pozdravil tudi cerkniški župan Marko Rupar, ki je ob koncu najboljšim tekačem podelil kolajne, medtem ko je najhitrejšim tekačicam kolajne podelil Bogdan Urbar, nekdanji predsednik unških gasilcev in idejni vodja z Maistrom povezanih aktivnosti v teh krajih. Priznanja pa so šla tekmovalcem iz rok aktualnega predsednika unških gasilcev, Luke Urbasa. Absolutno najhitrejši udeleženci so prejeli tudi pokale.

Start 6,6-kilometrskega teka je bil na koncu zaselka Hribce, ki leži ob jugozahodnem robu vasi Unec, trasi teka in pohoda pa sta se prekrivali le v prvem kilometru, sicer sta bili ločeni. Otroci so tekli po krajših urejenih progah na bližnjem travniku.

Najhitrejša pri odraslih sta bila Gašper Bregar in Kristina Bele, drugo mesto sta zasedla Jaka Grže in Nataša Aljančič, tretjega pa Kristjan Ipavec in Andreja Sterle Podobnik. Na igrišču za gasilskim domom v centru Unca, kjer je bila takoj po teku podelitev priznanj, so organizatorji poskrbeli tudi za pogostitev in priložnostni kulturni program.

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja