Obvestilo

Maistrov večer z Marijano Brecelj

Junij je običajno mesec, ko se v Notranjskem domoljubnem društvu general Maister Unec spomnijo skupaj z osnovno šolo Notranjski odred Cerknica in osnovno šolo Jožeta Krajca Rakek tistih učenk in učencev, ki so vseh devet let prijateljevali z knjigo in izpolnjevali program Društva Bralna značka Slovenije. Z to obliko sodelovanja so pred štirimi leti pričeli v društvu na pobudo tedanje tajnice društva Karmen Petrič in  podpredsednice Majde Marc Palčič. Temu cilju so bili v preteklosti prilagojeni tudi gostje – Tone Partljič, Desa Muck in Rok Terkaj.

Tokrat je bila  gostja Maistrovega večera še posebej povezana z  namenom in ciljem društva, saj so gostili vedno optimistično in prodorno igralko in po svojih koreninah kleno Notranjko Marijano Brecelj. Pogovor z Marijano je vedno poln optimizma, zanimivih obratov in številnih izkušenj. Tudi tokrat ni bilo drugače. Uveljavljena slovenska igralka je mladim bralkam in bralcem podelila številne svoje izkušnje in poglede na življenje. Toplo jim je priporočila, da si za življenjski moto vzamejo Minattijevo pesem »Nekoga moraš imeti rad…«, ki jo je tudi izjemno predano citirala.

Sicer pa je bilo Brecljevi igralstvo položeno v zibelko saj je njena mama Ančka Levar nastopala v ljubljanski drami od leta 1933. Mama Ančka je priimek prevzela po njenem stricu Ivanu Levarju, ki je bil uveljavljeni operni pevec in igralec.

Svoje izkušnje je z mladimi bralci delil tudi novi predsednik Notranjskega domoljubnega društva general Maister Luka Kočevar, ki jim je v pozdravnem nagovoru položil na srce naj ostane knjiga njihova prijateljica tudi med nadaljnjim šolanjem v novih sredinah.

Vse večere do sedaj je podprla Občina Cerknica. Tudi tokrat se je na mlade bralce z priložnostnim nagovorom obrnil Marko Rupar in jim položil na srce skrb za slovenski jezik, ki je temeljni pogoj za naš obstoj.

Za zaključek večera sta gostja Marjana Brecelj in župan Marko Rupar izročila 43 bralkam in bralcem zasluženo priznanje.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Ljubo Vukelič/Občina Cerknica

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja