Obvestilo

Mala princesa: če hočeš videti, moraš gledati s srcem

Skoraj sto plesalcev Baletnega društva Postojna,  ki že 15. leto izvaja baletno vadbo tudi v Cerknici, je v nedeljo, 23. aprila 2023, ob 16:30 uri napolnilo cerkniški  kulturni dom. Zaplesali so v  17  koreografijah baletnih učiteljic in koreografinj Mire Marič in Tine Leder, ob pomoči mentoric Valerije Želko Rebec in Žane Vidmar.

Večna zgodba o Malem princu prelita v plesne korake

Navdih  letošnje predstave je režiserka Tina Leder črpala iz zgodbe Mali princ, ki prav letos obeležuje 80. obletnico prve izdaje. Zgodba je bila prevedena v največ svetovnih jezikov, leta 1964 jo je Ivan Minatti prevedel v slovenski jezik.

Večno zgodbo, ki spodbuja k sanjarjenju in razmišljanju so pod njeno taktirko baletne učiteljice spretno in umetelno »prevedle« v balet in sodobni ples.

Balerine in dva baletna plesalca, stari od štiri  (skupina Škratki), pa vse do 20 let, so zaplesali čudovito čarobno zgodbo o prijateljstvu in ljubezni, ki premagata vse.

Mala princesa je opomnik, da se mora v sodobnem, hitrem svetu, polnem izzivov (hlepenje po moči in denarju, odvisnosti, hitenja in dela, človek ustaviti in posvetiti čas ljubim osebam ter pomembnim stvarem v življenju. Zaradi časa, ki jim ga posvetimo, so za nas posebne in nas bogatijo.

Bistvo je očem nevidno, saj moraš gledati s srcem

Mala princesa, ki jo je odlično odplesala Taja Mugerli,  se poda na raziskovanje vesolja, ob tem pa na svojem planetu pusti užaloščeno prijateljico Vrtnico – Zalo Štradjot. Dogodivščine jo vodijo preko različnih planetov, ki predstavljajo izzive sodobnega človeka. Na koncu prispe na Zemljo, kjer ji izpod puščavskega peska zapreti kača – Zoja Petrović. Malo princeso rešijo pogumne vrtnice, ki so na las podobne njeni ljubi prijateljici. »A le na zunaj…« ji prišepne lisica – Gaja Čelebič.

Če hočeš videti, moraš gledati s srcem, je sporočilo predstave Baletnega društva Postojna, ki tudi Malo princeso in Vrtnico nauči, kako pomemben je čas, ki ga namenimo drug drugemu.

Baletno društvo Postojna/Uredništvo NzN

Foto: Tine Šubic

 

 

 

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja