Obvestilo
Kraški maraton
Kraški maraton

Mali kraški maraton tudi na velikonočno nedeljo privabil veliko število tekačev

Kljub številnim kritikam zaradi na račun datuma priprave letošnjega že 16. malega kraškega maratona na velikonočno nedeljo so organizatorji, Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana poskrbeli za lep športni dogodek. Prvi pomladni dan, ki je sicer po tradiciji rezerviran za Mali kraški maraton, je tokrat prevzela Planica in ob tako velikem dogodku pripravljati še kakšnega ne bi bilo smiselno, je za Lokalni utrip povedal direktor Zavoda Božidar Dragan.

Za tekaški podmladek se ni bati

Po njegovih besedah je letos v Sežani teklo 1.850 ljudi, od tega 500 otrok v štirih kategorijah, največ, kar 250 najmlajših, vrtčevskih malčkov. Tekači so lahko izbirali med dvema disciplinama, in sicer rekreativnim tekom na  9,4 km in malim maratonom, 21 km. Progi sta bili speljani iz športnega parka Sežane po Živem muzeju krasa nazaj v Sežano.

Mali kraški maraton je v moški konkurenci-absolutno najhitreje pretekel Miroslav Nikolič, ki je za dobrih 21 km potreboval 1,13,40, absolutna zmagovalka med ženskami pa je bila Murray Celine (1,24,47). 9,4-kilometrsko progo sta najhitreje pretekla Domen Hafner (31,07) in Maja Škrlj (37,39). Tudi Lokalni utrip je bil zraven.  Kot zanimivost naj zapišem, da je na tej progi s startno številko 2866 (avtorica tega prispevka sem imela številko 2867) tekla komaj 10-letna Lara Mihevc, ki je z dobrimi devetimi kilometri opravila v dobrih 31 minutah! In med odraslimi ni bila edina tako mlada tekačica.

Med maratonci tudi predsednik Pahor

Malega kraškega maratona se je po tradiciji udeležil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je 21 km pretekel v 1,49 ure in se uvrstil na 431. mesto absolutno oziroma na 43. mesto v svoji kategoriji.

Kot je še povedal  direktor Božidar Dragan, bo Mali kraški maraton prihodnje leto zagotovo na prvi pomladni dan, prireditev pa naj bi bila prvič v zgodovini večdnevna.

kraskimaraton2016-OTROCI

Foto: arhiv Zavoda

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja