Obvestilo

Malonogometni evropski podprvaki spet doma

V soboto so v Loški dolini sprejeli evropske malonogometne podprvake. Sprejema so se udeležili vsi reprezentanti in delegati razen Borisa Denaca, ki je bil na službeni poti. Jure in Nejc sta se zahvalila vsem, ki so navijali za njiju, tako tistim navijačem, ki so prišli v Herceg Novi, kot tudi onim, ki so ju spremljali prek TV ekranov. Dogodku je prisostvoval tudi župan Občine Loška dolina Janez Komidar, ki je čestital ekipi in povedal, da Loška dolina premore odlične športnike.

Slovenci vsekakor niso veljali za favorite, saj so na lanskem prvenstvu miniEURO v Grčiji osvojili zgolj točko. Do sedaj so bili Slovenci na tem prvenstvu trikrat, prvo leto niso osvojili točke, drugo leto eno, letos pa so postali evropski podprvaki.

V skupini so bili najprej z letošnjimi in lanskimi evropskimi prvaki Romuni, Grki in Litovci. Z Romuni so po enakovredni tekmi žal izgubili z 2:1, z Grki so igrali neodločeno 0:0, premagali pa so Litovce, in sicer s 5:2 in se tako uvrstili naprej iz skupine. V osmini finala so premagali Špance s 4:1, se uvrstili v četrtfinale, kjer so po kazenskih strelih z 2:0 premagali Kazahstance in prišli v polfinale, kjer so igrali z Nemci in jih premagali s 6:3. Finale so tako ponovno igrali z Romuni, žal pa so v zadnjih treh minutah prejeli gol in osvojili naslov evropskih podprvakov. Slovenski igralec Mitja Flisar, ki je bil tudi naš najboljši strelec, je dobil priznanje najbolj koristnega igralca (MVP) prvenstva.

Za Slovence je bil zgodovinski preboj že, ko so se uvrstili iz skupine, da so prišli v finale, pa je nekaj, kar ni uspelo do sedaj še nobeni slovenski malonogometni reprezentanci. Na tem evropskem prvenstvu sta bila tudi igralca Nejc Komidar in Jure Kandare, oba doma iz Loške doline, ter Zdenko Truden, vodja delegacije, in avtorica tega prispevka kot predstavnica za odnose z javnostmi. Vsi živimo v Loški dolini.  (S. T.)

 

Ne spreglejte

Velikonočni pohod v spomin na Franka Troho Rihtarjevega

Ob 130. letnici rojstva notranjskega izseljenskega pisatelja Franka Trohe Rihtarjevega bo v organizaciji Alenke Veber/Zavod …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja