Obvestilo

Marcel Štefančič in podjetje CEM-TIR – letošnja nagrajenca Občine Pivka

S slavnostjo prireditvijo so sinoči zaznamovali občinski praznik v spomin na vseslovenski tabor leta 1869 na Kalcu pri Zagorju.

Kot je v slavnostnem nagovoru dejal pivški župan Robert Smrdelj,  so v Pivki vselej verjeli, da je manjša občina bliže ljudem, in da kljub majhnosti lahko ohranijo kulturno dediščino, gradijo šole, vrtce … Za spletni portal Novice z Notranjske je župan povedal:

Zato gremo optimistično naprej, je zaključil Smrdelj. »Želim vam, da se počutite velike občane Pivke pa tudi ponosne Slovence in Evropejce.«

Kulturni program, ki se sledil, je bil preplet glasbe in besede, petje, ki je zazvenelo iz grl pevcev združenih pivških zborov pod vodstvom Marcela Štefančiča, nam je vsem zlezlo pod kožo, očarale pa so tudi mlade članice Godalnega kvarteta Glasbene šole Postojna, ženska vokalna skupina iz Šmihela in mali »klepetulji« iz Košane.

Pivka-praznik-zbor

 

Vrhunec prireditve je bila vsekakor podelitev občinskih nagrad. Plaketo Občine Pivka je prejelo podjetje CEM-TIR d.o.o., v njegovem imenu sta priznanje prevzela Silvano Corniali in Martina Winkler. Pivška občina jim je tako izrazila zahvalo  za velike donacije Parku vojaške zgodovine in tudi za ugled in prepoznavnost občine. Omenjeno podjetje je namreč leta 2013 brezplačno prepeljalo 60 ton težko podmornico iz Boke Kotorske v Park vojaške zgodovine, naslednje leto pa je enako, velikodušno storilo tudi z letalom Orel  iz Romunije in opravilo več drugih izrednih prevozov muzejskih eksponatov znotraj Slovenije.

Priznanje Občine Pivka je prejel Marcel Štefančič za svoja dolgoletna udejstvovanja na področju petja in zborovodstva. »Marcel Štefančič je v vseh svojih letih prizadevanj na področju glasbe nedvomno veliko prispeval k ugledu Občine Pivka, tako v Sloveniji kot tudi v tujini, kjer je pogosto gostoval s svojimi pevci,« je bilo med drugim zapisano v obrazložitvi. V svojem nastopu je Štefančič izrazil počaščenost, ker je občinsko priznanje prej dobil v Pivki kot v domačem Logatcu in za Novice z Notranjske je takole strnil vtise ob prejemu nagrade:

Pivka-nagrajenci-Simon vsec

Blanka Markovič Kocen

Foto: Simon Avsec, B. M. K.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja