Obvestilo

Marjan Zupančič – letošnji absolutni zmagovalec Slivnice

Na Slivnico se je v manj kot osmih urah povzpel desetkrat in tako izenačil svoj rekord izpred dveh let, bil pa je letos še hitrejši. Poleg Zupančiča sta deset vzponov opravila še Hrastovec in Zarnik. V ženski konkurenci je z osmimi vzponi zmagala Jasmina Jelovšek.

Po treh uspešnih tekih 8 ur Slivnice se je prireditev ta konec tedna odvila četrtič in je z vsakoletnim porastom udeležencev že zapisana v tradicijo. Druženje s pridihom tekmovalnosti je tudi tokrat pokazalo, kdo je znal najbolje izkoristiti razmere in v osmih urah največkrat osvojiti Slivnico. Plesno društvo Kolesar Cerknica je vnovič poskrbelo za odlično organizirano tekaško prireditev, ki se je je udeležilo kar 140 tekačic in tekačev.

Tekmo je zmagal Marjan Zupančič, ki se je na Slivnico povzpel desetkrat v rekordnem času 7 ur in 23 minut. Med tekačicami smo opazili tudi Andrejo Sterle Podobnik, »himalajsko princeso«, ki je s »čarovniško goro« v osmih urah opravila sedemkrat in osvojila četrto mesto med damami.

Kot že samo ime prireditve pove, je to tekma, na kateri se je treba v osmih urah čimvečkrat povzpeti na vrh Slivnice. Start tekme je bil pri kegljišču v Cerknici sledil je tek po najkrajši poti na Slivnico in z nje. En vzpon je bil dolg 3,6 km s 530 višinskimi metri.

Časi teka so se beležili s čipi PeakCheck, ki jih je priskrbel organizator. V sistem PeakCheck je sicer trenutno vključenih 15 planinskih koč v Sloveniji. Gre za poseben čip v obliki obeska za ključe, ki meri čas vzpona/sestopa.

Kot zanimivost dodajmo, da je vsak izmed tekmovalcev dobil svoj kozarec, ki je bil ves čas tekme nataknjen na poseben obešalnik, s čimer je organizator dosegel, da plastični kozarčki niso ležali po vsej tekaški progi. Druženje je bilo sicer neformalno in odprtega tipa – pridružil se je lahko vsak, tudi naključni mimoidoči ali vsakodnevni obiskovalec Slivnice.

Blanka Markovič Kocen, vir: Bojan Ambrožič

Foto: Bogo Dolenc

 

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja