Obvestilo

Material bo kmalu na kolovozih

Veliko ogorčenja je v preteklih dneh med obiskovalci Cerkniškega jezera povzročil  kup odpadnega gradbenega materiala, ki je nastal ob rušenju stavbe v središču Cerknice. V Notranjskem regijskem parku, ki je bil ustanovljen za namenom, da se ohranja, varuje in raziskuje naravne ter kulturne vrednote, pa o posegu niso bili obveščeni.

Kot pove Matevž Podjed, direktor parka, pa tudi nimajo nikakršnih pristojnosti. Čeprav je kup gradbenega materiala za obiskovalce moteč, pa na drugi strani Podjed razume željo lastnikov zemljišč, da se sanira kolovozne poti, za kar naj bi bil material namenjen.  To nam potrdijo tudi v Agrarni skupnosti Dolenje Jezero, v kateri formalno z omenjenim materialom nimajo nič. Franci Mulec, predsednik agrarne skupnosti, pa kljub temu potrdi, da je gradbeni material pri Vodonosu samo začasno. Vaščani Dolenjega Jezera naj bi ga že v prihodnjih dneh nameravali porabiti za izboljšanje prevoznosti poljskih cest. »Material stane, zato so vaščani izkoristili priložnost za saniranje poti, ki so velikokrat v zelo slabem stanju, kar otežuje dostop do parcel,« pojasni Mulec in pri tem zagotavlja, da nikakor ne gre za novo onesnaženje. Ravno nasprotno.

Vaščani naj bi v dogovoru z gasilci in Notranjskim regijskim parkom že pripravljali čistilno akcijo, v okviru katere naj bi pospravili že obstoječa odlagališča z gradbenim materialom na Cerkniškem jezeru. Podjed je v pogovoru za naš medij vaščanom obljubil podporo pri sanaciji poljskih poti in to tudi v obliki priporočil, kako se lotevati tovrstnih posegov.

Maruša Opeka

Foto: Miha Urh

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja