Obvestilo

Matic Jager le set oddaljen od mladinskih olimpijskih iger

V drugi polovici junija  je v Patrasu v Grčiji potekalo Evropsko mladinsko prvenstvo Tekmovanja so se v okviru reprezentance udeležili tudi trije člani postojnskega lokostrelskega kluba: Nala Jurca, Matic Jager in Nik Bizjak.

V težkih razmerah v kvalifikacijah je Nala dosegla dvainštirideseto mesto, Matic je bil sedemindvajseti, Nik pa trinajsti. V izločilnih dvobojih pa so vsi izboljšali uvrstitve. Nik Bizjak je končal prvenstvo na odličnem devetem mestu, Matic Jager je bil sedemnajsti, Nala Jurca pa triintrideseta. Nala in Nik sta v mešani ekipi mladincev dosegla deveto mesto, Matic pa z sotekmovalko iz reprezentance med kadeti sedemnajsto mesto.

Naravnost zablestel pa je v petek kadet Matic Jager (na fotografiji) , saj je imel na tekmovanju možnosti streljanja kvalifikacij za mladinske olimpijske igre, ki bodo sredi oktobra v Braziliji. Po kvalifikacijah je bil trinajsti, potem pa je po vrsti premagal Švicarja z 6 : 0 in Portugalca z 6 :2, potem je prišel na vrsto Avstrijec, ki je padel z 7 :3 pa še Francoz, ki je bil poražen z 7 : 1. V polfinalu je streljal proti Belgijcu, kjer je žal izgubil z 7 : 3. Sledila je tekma za biti ali ne biti za tretje mesto, kjer ga je nasprotnik iz Španije tudi s kančkom sreče premagal z rezultatom 6 : 2. Matic je tako osvojil četrto mesto, na MOI pa so peljala le prva tri mesta

Čestitke vsem !

Konrad Jurca

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja