Obvestilo

Maturantje s tradicionalno četvorko tudi v Postojni

Skupaj z nekaj deset tisoč maturanti v petinsedemdesetih mestih Srbije, Makedonije, Črne gore, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije so minuli petek točno opoldne tudi v Postojni na Titovem trgu tudi postojnski maturanti, že 15. leto zapored odplesali največjo ulično četvorko na svetu. Prireditev je bila v Postojni izpeljana v organizaciji Plesnega kluba Urška Postojna in ob podpori Občine Postojna.

Poleg ravnateljic srednjih šol je maturante pozdravil tudi župan Občine Postojna, Igor Marentič, ki jim je med drugim zaželel uspešen nadaljnji študij in še veliko podobnih zmag v življenju.

Po ulicah slovenskih mest je v petek tradicionalno odmeval tudi zvok piščalk, maturantov pa ni ustavilo niti hladno in deževno vreme. Število maturantov je bilo zaradi obvezne prakse postojnskih dijakov letos nekoliko okrnjeno.

Parada2 Parada3

Po zaslugi plesne šole Urška je pri nas četvorka, ki je bila v zgodovini rezervirana le za dvorjane,  slavnostni ples maturantov,  ki so ta elitni ples s prenosom na mestne ulice in trge približali ljudem.

Parada4 Parada5

Maturantska parada je tako od leta 2001 do danes v sinhroni ples povezala preko 300.000 maturantk in maturantov, v več kot 100 evropskih mestih, v desetih državah in priplesala devet naslovov Guinnessovih rekordov. (B. M. K.)

Foto: Fotoatelje Murovec

 

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja