Obvestilo

Mažorete in twirlingašice na Blokah merile svojo gibčnost in spretnost

Športna dvorana Bloški smučar v Novi vasi je bila tokrat prizorišče predtekmovanja za 16. odprto državno prvenstvo Mažoretne in twirling zveze Slovenije.  Tekmovalce, gledalce in prostovoljce je ob začetku obeh tekmovalnih dni nagovoril tudi župan občine Bloke  Jože Doles  in vsem zbranim zaželel lep dan na Blokah in bloški planoti, ki je sicer izredno hladna, ljudje pa prijazni in topli.  Nada Skuk, predsednica Kluba MACE in predsednica Mažoretne in twirling zveze Slovenije, je izrazila zadovoljstvo z napredkom izvedb.

Tekmovanje je potekalo v dveh delih, v soboto, 23. januarja, so se tekmovalke treh nižjih nivojev pomerile v telesnih gibih in elementih s palico. Nedeljski del tekmovanja je potekal na treh višjih nivojih, prav tako v telesnih gibih in elementih, najvišji nivoji pa so odplesali tudi kratki program.

Tekmovanje je bilo namenjeno vsem tekmovalkam in tekmovalcem, ki so se letos odločili tekmovati v prostem ali solo programu. Telesni gibi, elementi s palico ali kratki program so namreč sestavni del tekmovalnega programa. Predtekmovanje k rezultatu prinese zgolj 25 odstotkov  končne ocene, vendar je obvladanje telesnih gibov in obveznih elementov osnova dobremu programu in napredovanju.

twirling-Bloke2

V obeh dnevih se je na parketu predstavilo nekaj več kot 150 tekmovalk in en tekmovalec z vseh koncev Slovenije. Uspešno in samozavestno pa so svoje klube predstavljali tudi klubi iz regije – Mažoretni, twirling in plesni klub MACE iz Cerknice, Twirling klub logaških mažoret in Prosvetno društvo Horjul, Klub MACE pa je nastopil tudi v vlogi gostitelja in soorganizatorja letošnjega predtekmovanja, ki so se ga letos odločili izvesti na Blokah. Gospa Nada Skuk, predsednica Kluba MACE in predsednica Mažoretne in twirling zveze Slovenije, je ob tem povedala, da je počaščena, da je Notranjska ponovno gostiteljica predtekmovanja, tekmovalce pa pohvalila, da so izvedbe iz leta v leto boljše in izidi vedno tesnejši.

Polfinale za 16. odprto državno prvenstvo bo potekalo 5. in 6. marca v Horjulu, finale pa bo 23. in 24. aprila v Kranju.

Miha Belca

Foto: Špela Gornik

Ne spreglejte

Večer folklore v Cerknici

Kulturni dom v Cerknici je sinoči gostil Območno revijo folklornih skupin in poustvarjalcev glasbenega izročila …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja