Obvestilo

Med najbolj izpostavljenimi Agrokorjevimi upniki tudi Pivka perutninarstvo

Poleg Celjskih mesnin, Panvite in Perutnine Ptuj je med najbolj izpostavljenimi Agrokorjevimi upniki iz živilske industrije tudi Pivka perutninarstvo. Podatke o terjatvah pa morajo sporočiti še dobavitelji s področja kemijske, lesne, papirne dejavnosti ter proizvodnje plastike in logistike.

Na sestanku odbora slovenskih dobaviteljev Agrokorjevi mreži Konzum se je izkazalo, da Izpostavljenost slovenskih dobaviteljev hrvaškemu koncernu po grobi oceni znaša več kot 40 milijonov evrov. Kot je poročal Radio Slovenija, naj bi slednji dal več pojasnil ta ali v začetku prihodnjega tedna. Tudi sicer naj bi bil preboj informacijske blokade in vzpostavitev stika z novim vodstvom Agrokorja prva naloga slovenskih dobaviteljev.

Po besedah predsednika odbora Izidorja Krivca namreč potrebujejo več informacij, in sicer ne le o tem, kako bodo poplačane njihove terjatve, temveč tudi o tem, kako bodo poslovali v prihodnje.

Poleg tega želijo slovenski dobavitelji preveriti tudi govorice, da bodo imeli hrvaški dobavitelji prednost pred drugimi. Za pomoč pri reševanju te problematike so se obrnili na Gospodarsko zbornico Slovenije in slovensko veleposlaništvo na Hrvaškem, če bo potrebno, pa bodo za vključitev prosili tudi banke, je še poročal nacionalni radio.

Radio Slovenija/ Uredništvo NzN

Ne spreglejte

Cerkniški osnovnošolci se veselijo novih športnih objektov

V Cerknici so včeraj slovesno odprli obnovljeno nogometno igrišče in tekaško stezo pri cerkniški osnovni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja