Obvestilo
SONY DSC

Med postojnske in pivške bralce bo jeseni pripeljal nov bibliobus

Bralce iz naselij v občinah Postojna in Pivka bo kmalu obiskoval nov, večji bibliobus. Večino sredstev, 60% bo prispevalo ministrstvo za kulturo, ostalo pa občini. Direktor knjižnice Bena Zupančiča.

Po besedah direktorja Knjižnica Bena Zupančiča Postojna Uroša Mlinarja bodo novo potujočo knjižnico opremili predvsem z večjim številom knjig. »Računamo, da se bo količina gradiva, ki ga potujoča knjižnica vozi sedaj, to je okoli 2500 knjižničnih enot,  v novem vozilu, ki bo tudi veliko sodobneje opremljeno, podvojilo.«  Vozilo bo imelo med drugim urejen dostop za invalide in mamice z vozički, opremljeno bo z brezplačnim mobilnim in brezžičnim internetom, sodobno računalniško opremo, skenerji in tiskalniki.

Od leta 1979, ko je po Postojnskem in Pivškem začela voziti potujoča knjižnica, so se zamenjala tri vozila. Posamezno vas bibliobus obišče vedno na isti dan ob isti uri vsakih 14 dni, rok izposoje gradiva pa je daljši kot v preostalih enotah, in sicer mesec dni z možnostjo enkratnega podaljšanja za 14 dni.

Direktor knjižnice Uroš Mlinar poudarja, da želijo s projektom nakupa novega bibliobusa in posodobitve knjižnične ponudbe v prvi vrsti nadaljevati uspešno tradicijo potujoče knjižnice v tem delu regije, ki traja že 37 let. »Z novim bibliobusom bomo udejanjali kulturno, socialno in razvojno komponento poslanstva knjižnic,« je še povedal Mlinar.

Sredi poletja bodo novo vozilo predvidoma slovesno prevzeli, čez počitnice ga bodo opremljali, na pot med bralce na Postojnskem in Pivškem pa bo krenil jeseni.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv Knjižnice Bena Zupančiča Postojna

 

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja