Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Med ženskimi trojkami slavila Vstala Primorska z »našo« Kristino Bele

 

Na teku trojk so v ženski konkurenci na cilj 12,5-kilometrske proge najhitreje pritekla ekipa Vstala Primorska v sestavi Jana Kotar Ilijaš, Nataša Prašnikar in nam vsem znana Kristina Bele (na sliki desno).

Lepo vreme in razmeroma visoke temperature so na letošnjo Pot ob žici, najbolj množično športno-rekreativno prireditev pri nas, privabili kar 40 000 ljudi. Poleg pohoda je bil danes na sporedu tudi tek trojk, ki so se pomerile na 12,5 ali 29 kilometrov dolgi progi. Na teku na 3000 metrov pa so se pomerile trojke osnovnih in srednjih šol.

V okviru pohoda so udeleženci izbirali med trikilometrsko in 35-kilometrsko razdaljo. Prireditev, že 61. po vrsti, ima predvsem rekreativni pomen in zato tek trojk nima neposrednega tekmovalnega pomena, saj je najpomembnejši tretji, najšibkejši člen ekipe.

Na 12,5 km so v članski kategoriji slavili Gašper Bregar, Miran Cvet in Timotej Bečan, med ženskami Jana Kotar Ilijaš, Nataša Prašnikar in Kristina Bele, med mešanimi trojkami pa so bili prvi Matic Praznik, Sara Jaklič in Bashir Rezai.

Na treh razdaljah se je skupno pomerilo skoraj 1800 trojk, največ, 1.153 jih je teklo 12,5 km, 184 jih je startalo na kraljevski razdalji 29 km. 288 otrok so sestavljali osnovnošolci, 126 pa dijaki.

Blanka Markovič Kocen

Foto:  SiolSportal

Ne spreglejte

S kolesom po regiji

Destinacija Zeleni kras je skupaj s turistično informacijskimi centri  in predstavniki kolesarjev izdala novo kolesarsko …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja