Obvestilo

Medgeneracijski center bo letom dodal življenje

V Postojni so danes slovesno odprli prenovljeno Zeleno dvorano, ki bo povezovala vse večje število upokojencev in jim zagotavljala kakovostno preživljanje časa.

Postojna – Gre za eno največjih letošnjih  investicij postojnske občine, saj je bila prenova Zelene dvorane vredna 630 tisoč evrov, v višini 8.500 evrov jo je sofinancirala Fundacija za šport republike Slovenije. Pri projektu je Društvo upokojencev sodelovalo tako z Občino Postojna kot tudi z Zavodom Znanje in s Športno zvezo. Društvo upokojencev, ki je dvorano zgradilo že pred 40 leti, bo v prenovljenih prostorih dobilo boljše pogoje za športne, kulturne in družabne dejavnosti.

Objekt je temeljito preurejen, toplotno dodatno zaščiten in akustično primeren za izvajanje vseh dejavnosti. Skupno je bilo obnovljenih in dograjenih 835,23 kvadratnih metrov uporabnih površin, dvorana pa je dobila tudi dvigalo.

Več vsebine – nove zaposlitve

Po besedah župana Igorja Marentiča bodo za izvajanje več aktivnosti na novo zaposlovali in tako dvorani dodali večjo vsebinsko razsežnost. »Potem ko smo življenju dodali leta, je čas, da tudi letom dodamo življenje,« se je v prispodobi izrazil vidno zadovoljen predsednik Društva upokojencev Postojna Frančišek Koščak, ki je obenem poudaril, da bodo objekt še nadgradili. »V Občini Postojna je 3.400 upokojencev, ki niso samo strošek, kakor je včasih slišati, saj iz svojih pokojnin krijejo okoli tisoč delovnih mest. Pokojnine so torej poslovni motiv te družbe,« je poudaril Koščak.

 

Postojnski balinarji v Superligo

Dogodek je oplemenitil tudi 3. Mednarodni balinarski turnir, eden najmočnejših tovrstnih turnirjev, ki ga organizira Balinarsko društvo Postojna. Le-to se je z uspešnim nastopom uvrstilo v Superligo. Čestitamo!

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen, Foto Studio Postojna

 

 

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja