Obvestilo

Mednarodni muzejski dan – Rock Off

Tradicionalni Mednarodni dan muzejev, ki ga prireja ICOM (Mednarodni muzejski svet) in katerega temi sta letos »spomin« in »ustvarjalnost«, so tokrat v Postojni obeležili s prireditvijo, poimenovano Rock Off. Z naslovom so se želeli na šaljiv način posloviti od ene najbolj obiskanih začasnih razstav muzeja – razstave Rock Postojna.

Postojnska rock scena skozi oči pričevalcev

Omenjena razstava, katere avtor je kustos Tine Kaluža, predstavlja desetletja postojnske rock scene, anekdot z domačih in tujih odrov, poseben pomen pa ji dajejo tudi zgodbe skoraj sto pričevalcev, ki so z avtorjem sodelovali ob raziskovanju te teme.

Še zadnjič po razstavi

Na Mednarodni muzejski dan je Notranjski muzej tako široko odprl vrata vsem, ki so se želeli še zadnjič sprehoditi po Postojnski rock sceni, za obiskovalce pa je bil organiziran tudi koncert skupine Venera. Pred glasbeno poslastico na muzejskem dvorišču je avtor razstave izvedel zadnje vodstvo po razstavi, za mlajše pa je bila pripravljena ustvarjalna delavnica, na kateri so reciklirali stare kasete in iz njih izdelali stojala za pisala. Za popestritev prijetnega rokovskega vzdušja pa je poskrbel še gospod Roman Pavlin, priznan zbiratelj vinilnih plošč, ki je na prodaj postavil vrsto rock, hard rock, yugo rock in punk plošč ter celo nekaj CD-jev.

Vključevanje lokalne skupnosti

Da je razstava še kako pomembna za Postojno in njene občane, ter da je vključevanje lokalne skupnosti v delo muzeja zelo pomemben dejavnik, je pokazala velika udeležba na dogodku. Ob nostalgičnih zvokih Venere in okrepčilu, ki ga je pripravila Domača marenda, je bil dan več kot uspešen.

Besedilo in foto: Ana Čič

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja