Obvestilo

Memorial Mateja Šabca 2016: kolajne ostale v Postojni

V športni dvorani v Postojni se je preteklo soboto odvijal 16. Memorial Mateja Šabca. Prizadevni člani Lokostrelskega kluba  MINS so vnovič dokazali, da so odlični organizatorji in gostitelji lokostrelskega tekmovanja na najvišji državni ravni, na katerem je nastopilo kar 217 tekmovalcev. Tekmovanje, ki je potekalo ves dan, je odprl župan Občine Postojna,  Igor Marentič, tradicionalno pa je udeležence obiskal tudi sveti Miklavž.

MINS-ovci so imeli prijavljenih največ tekmovalcev in doma je ostalo veliko medalj, nekaj članov pa je prikazalo najboljše streljanje doslej, saj je padlo kar nekaj novih osebnih rekordov.

Med članicami goli lok je Nika Smrdu  z osebnim rekordom 486 krogov zasedla prvo mesto, Sonja Kocjančič  pa je bila peta, Vanda Natlačen je bila med članicami dolgi lok prva, Vita Kontić druga in Maruša Rusjan peta. Med člani ukrivljeni lok je Rok Bizjak zasedel prvo mesto, Janez Škrbec pa je bil sedmi. Med člani goli lok je Konrad  Jurca zasedel trinajsto,  Miran Kaluža petnajsto,  Robert Stibilj pa dvaindvajseto mesto. Pri članih dolgi lok je bil z veliko prednostjo prvi Matej Grad z novim osebnim rekordom  510 krogov, Igor Gajić je bil šesti, Andrej Natlačen sedmi, Miloš Marc deveti ter Jaka Rusjan šestnajsti. Pri veteranih ukrivljeni lok se je Stane Natlačen zavihtel na tretje mesto, pri veteranih goli lok je bil ravno tako Vlado Šivec tretji. Med mladinkami ukrivljeni lok je bila Iva Rusjan druga, med mladinci ukrivljeni lok pa je bil Nik Bizjak drugi,  Jure Marc pa šesti. Pri kadetinjah ukrivljeni lok je Nala Jurca z novim osebnim rekordom 547 krogov osvojila drugo mesto, med kadeti ukrivljeni lok pa je bil Matic Jager tudi z novim osebnim rekordom 556 krogov prvi. Med deklicami goli lok je bila Majerič Marina prva. Pri dečkih ukrivljeni lok je z novim osebnim rekordom 557 krogov prvo  mesto zasedel  Aljaž Kaluža, Dejan Savić pa je bil četrti. Pri dečkih sestavljeni lok je drugo mesto zasedel Primož Mekina. Pri mlajših deklicah ukrivljeni lok je bila Tinkara Kogej Kardinar četrta, Ajda Perko sedma in Zala Jošt deseta, med mlajšimi deklicami goli lok je Ajda Stibilj zasedla sedmo mesto. Med mlajšimi dečki ukrivljeni lok je bil Gregor Jernejčič tretji. V kategoriji mlajši dečki sestavljeni lok je Žak Lončarek zasedel prvo mesto s  svojim osebnim rekordom 343 krogov, med mlajšimi dečki goli lok kjer je bilo največ naših članov je Vitan Golubović Blaško zasedel drugo mesto, Erazem Jošt je bil šesti, Lars Avčin Mlakar osmi, Tilen Šantelj deseti, Amon Mihael Ivanovič dvanajsti, Rok Jambrošič trinajsti ter Aleks Škrbec štirinajsti.

V slovenskem dvoranskem pokalu smo po treh tekmah na prvem mestu za kar 560 točk pred drugouvrščenim  LK Logatcem in tretjeuvrščenim LK Budanje.

Besedilo in foto (na prikazni sliki Matic Jager in Nala Jurca): K. J.

memorial-minsovci

memorial-miklavz

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja