Obvestilo
Menstrualna skodelica Lily cup in Lily cup compact

Menstrualna Skodelica Intimina

Nakup menstrualne skodelice Intimina

Članek je namenjem vsem tistim ženskam, ki iščete izjemno kvalitetno menstrualno skodelico. Bodisi ste že uporabnica, toda ste s trenutno izbiro nezadovoljna, ali pa iščete prvič.
Morda ste ena tistih, ki se znajdete v trgovskem hodniku, zrete po policah z menstrualnimi izdelki in v vas strmi precej škatlic z napisom “menstrualna skodelica”. Mogoče je ideja za vas nova ali pa je želja po njej, ker ste zanjo slišali in želite poizkusiti. Kakor koli… Ekipa strokovnjakov Kunapipi.si se je povezala z Intimino, da vam pomagamo izbrati pravo menstrualno skodelico, ki bo za vas najbolj optimalna.

Običajno priporočamo, da se punce obrnejo na našo spletno stran kjer rešijo vprašalnik ali preverijo tabelo velikosti, ampak tokrat vam predstavljamo menstrualne skodelice Intimina na tem mestu.
Tako se boste tiste, ki bi rade imele eno izmed teh svilenih menstrualnih skodelic lažje odločile za pravo izbiro.

1. Menstrualna skodelica Lily Cup Compact

Menstrualna skodelica Lily Cup Compact je začela svojo uspešno pot s Kickstarter kampanjo leta 2016, kjer se je predstavila s svojim zložljivim dizajnom – prvim in edinim na tržišču.

Menstrualna skodelica Lily Cup Compact

Zložljiva menstrualna skodelica predstavlja 100% varnost. Zložljivost skodelice omogoča, da jo imate vedno na dosegu rok (npr. v torbici ali celo denarnici).

Lily Cup Compact tako lahko uporabljate kot, da jo imate vedno pri sebi, kot prvo pomoč, ko vas menstruacija preseneti ali pa jo zaradi primernosti uporabljate v vseh dneh menstrualnega obdobja.

V primerjavi z ostalimi skodelicami na tržišču je mehkejša in če vam katera od ostalih skodelic povzroča težave glede pritiskanja in povzroča bolečine, je lahko naša skodelica prava za vas.

Če se s skodelico srečujete prvič boste na začetku potrebovale malo prakse glede vstavljanja in odstranjevanja. Lily Cup Compact velikost A v dolžino meri 42 mm, velikost B pa 45 mm, zato je najboljša za tiste s povprečno višino materničnega vratu ali več. Lahko pa tudi eksperimentirate na način, da skodelico delno zložite in jo tako skrajšate (nekatere to uspešno prakticirajo).

2. Menstrualna skodelica Lily Cup

Menstrualna skodelica Lily Cup

Menstrualna skodelica Lily Cup je s svojim kiparskim dizajnom in svilnato gladkim silikonom najlepša menstrualna skodelica na trgu (in pika 🙂 ).

Obe velikosti A in B sta dolžine 78mm (Lily Cup A zadrži 25ml, Lily Cup B pa 28ml menstrualne tekočine. ), lahko pa jo skrajšamo za 8mm. Zaradi daljše dolžine od ostalih skodelic je popolna za tiste z visokim materničnim vratom.

Edinstven dizajn ima gladek rob, zaradi česar je udobna izbira, če imate pri drugih skodelicah občutek pritiskanja na mehur in druge nelagodne občutke. Je mehkejša od ostalih in jo med nošenjem ne boste čutile. Zaradi mehkobe pa ima za povečanje stabilnosti na hrbtni strani narejeno dodatno oporo, ravno tako je dodatno ojačan obroč, vendar ne toliko, da bi bilo moteče.

3.Menstrualna skodelica Lily Cup ONE

Menstrualna skodelica Lily Cup One

Lily Cup ONE je menstrualna skodelica, ki jo priporočamo začetnicam in vsem, ki niste prepričane v višini materničnega vratu.

Brez peclja je dolga le 47mm, zato je najkrajša menstrualna skodelica v liniji izdelkov INTIMINA, kar pomeni, da bo delovala pri vseh uporabnicah, razen pri tistih z zelo nizkim materničnim vratom.

Znana je po svoji kompaktnosti in mehkobi silikona, zaradi česar jo tudi priporočamo začetnicam. Pecelj je ploščate in zankaste oblike, ni predolg in je dovolj udoben. Lahko pa se ga tudi skrajša.

Lily Cup ONE zadrži 20ml menstrualne tekočine kar je malenkost manj od ostalih skodelic zaradi njene kompaktne zasnove. Skodelici je priloženo plastično ohišje z odprtinami za odzračevanje. Izmed skodelic je ta najmehkejša, zaradi česar je izjemno udobna, vendar bo pri vstavljanju zaradi tega potrebno malce več vaje.

4. Menstrualna skodelica Ziggy Cup

Menstrualna skodelica Ziggy Cup

Menstrualna skodelica ali disk Ziggy Cup je revolucija med menstrualnimi skodelicami.

Zakaj? Ker se nosi povsem drugače kot klasična menstrualna skodelica – namreč leži diagonalno in pod materničnim vratom ter zavzame malo prostora v nožničnem kanalu.

Nekaterim so menstrualni diski všeč, ker omogočajo spolni odnos v času menstruacije. Druge imajo raje disk, ker jim je udobnejši od menstrualnih skodelic. Disk omogoča večji volumen zbiranja menstrualne tekočine kot klasična skodelica in ga lahko nosite tudi, če imate nizek maternični vrat.

Za razliko od drugih diskov na trgu je Ziggy Cup za večkratno uporabo in je njegova življenska doba do 2 leti. Narejen je isto iz svilnato mehkega medicinskega silikona, ki se uporablja pri vseh Intimina izdelkih.

Med tem ko so drugi diski okrogli, ima Ziggy Cup ergonomsko obliko, ki bolje ustreza vaši anatomiji.

Izbira velikosti in primerjava

Za lažji izbor smo pripravili tudi primerjalno tabelo velikosti, ki vam bo v pomoč pri izboru vaše menstrualne skodelice.

Menstrualna skodelica Lily Cup OneMenstrualna skodelica Lily Cup Compact Velikost AMenstrualna skodelica Lily Cup Compact Velikost BMenstrualna skodelica Lily Cup Velikost AMenstrualna skodelica Lily Cup Velikost BMenstrualna skodelica Ziggy Cup
Lily Cup One™Lily Cup Compact™Lily Cup™Ziggy Cup™
Cena24.95€29.95€29.95€39.95€
Moč menstrualnega tokaRahla - SrednjaRahla - SrednjaRahla - MočnaRahla - Močna
ZAZačetniceA - še niste rodile oz. ste rodile s carskim rezom.
B - ste že rodile ali pa imate šibkejše medenično dno.
Imate višji maternični vrat in:

A - še niste rodile oz. ste rodile s carskim rezom.
B - ste že rodile ali pa imate šibkejše medenično dno.
Med intimnim odnosom
Kapaciteta20mlA 18ml / B 23mlA 28ml / B 32ml76ml
Zložljiva
Škatlica
Idealna za začetnice
Idealna za dekleta z višjim materničnim vratom
Se lahko nosi med intimnim odnosom
Dimenzija47mm x 39mm x 39mmVelikost A 58 x 42 x 42mm
Velikost B 58 x 45 x 45mm
Velikost A 78x 40x 40mm
Velikost B 78x 43.5 x 43.5mm
75mm x 65mm
VelikostEnojna A in B Velikost A in BA in B Velikost A in BEnojna

Ostala paleta Intimina izdelkov

Laselle Exerciser™

Laselle Exerciser je zasnovan za delo kot uteži v telovadnici, vsebuje Laselle mini uteži, namenjene krepitvi mišic medeničnega dna.

KegelSmart™

KegelSmart je pripomoček, ki pomaga ustvariti preprost in varen način izvajanja Keglovih vaj, ki bodo ustrezale vašim individualnim potrebam.

Čistilo za intimne pripomočke

Je brezalkoholno čistilo za intimne izdelke, kot so menstrualne skodelice Laselle kroglice in KegelSmart. Preprosto poškropite, pustite 5 sekund, dobro sperete in posušite. Ali pa obrišete z robčkom, ki ne pušča vlaken. Tako preprosto je.

Vlažilni gel

Vlažilni intimni gel je rešitev na vodni osnovi (naša prednost, zlasti za uporabnice skodelic!). Brez parabenov, glicerina, in s posebno formulo naravne pH vrednosti.

Če imate kakšno vprašanje o liniji izdelkov Intimina, se obrnite na ekipo Kunapipi (https://kunapipi.si) in z veseljem vam bodo pomagali pri izbiri pravega izdelka.

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja