Obvestilo

MePZ Adoramus s Poletnim concertinom v zadnji avgustovski teden

MePZ Adoramus je to nedeljo pripravil čudovit kulturni dogodek. Na trgu pred cerkvijo sv. Nikolaja v Dolenjem Logatcu so se poslušalcem predstavili s Poletnim koncertinom. V program je zbor najprej uvrstil skladbe  tekmovalnega izbora.  Zbor se namreč v sredo odpravlja na gostovanje in tekmovanje na Ohrid v Makedonijo.

V četrtek zvečer se bodo predstavili v središču Ohrida s koncertom na prostem. V soboto sledi tekmovalni večer, v nedeljo dopoldne pa se bodo na povabilo Jošta Mezga, Logatčana, ki je kaplan v Skopju, kamor se bodo odpeljali  iz Ohrida in sodelovali pri bogoslužju ter nato v tamkajšnji katedrali izvedli koncert.

Poleg druženja in lovljenja zadnjih počitniških dni pred delovnim letom bodo Makedoncem in turistom predstavili tudi Slovenijo. Že lani, ko so bili z zborom na tekmovanju v Španiji, so se na ulici predstavili s slovenskimi ljudskimi pesmimi, potico in medico ter tako navdušili marsikaterega mimoidočega. Kot rečeno, bodo tudi na Ohridu nastopali z izborom skladb iz zakladnice slovenskih ljudskih pesmi.

Pevci MePZ Adoramus, ki ga vodi Marjan Grdadolnik,  so tako Poletni koncertino v drugem delu nadaljevali z izborom skladb iz zakladnice slovenske ljudske glasbe.

Zazvenele so najbolj znane melodije, kot so  Pa se sliš, Ta drumelca je zvomlana, Dajte , dajte in druge. Koncertino se je zaključl s pesmijo Tiho sonce plava slovenskega skladatelja Franca Kimovca, ki ima prelepo besedilo o nebeški materi Mariji.  Koncert je obiskalo lepo število ljudi, ki niso skrivali navdušenja nad dogodkom. Na trgu so se v pogovoru zadržali tudi po koncertu. Vse to kar kliče po več kulturnih dogodkih na Trgu sv.Nikolaja v poletnih mesecih.

Vir: MePZ Adoramus

Foto: David Kunc

poletni concertino2 poletni concertino3

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja