Obvestilo

MePZ Adoramus se z zlatim odličjem vrača z Ohrida

Tudi letos se je mešani pevski zbor Adoramus iz Logatca med 27. in 31. avgustom udeležil mednarodnega tekmovanja, tokrat v Makedoniji. Na festivalu Ohridski zborovski festival (Ohrid Choir Festival 2015) so se kot zadnji nastopajoči s pestrim programom predstavili mednarodni publiki in žiriji ter v kategoriji mešanih zborov dosegli več kot 90,33 točke ter s tem osvojili prvo nagrado.

Adoramus-Makedonija-priznanje

Na tekmovanju je sodelovalo 20 zborov iz vse Evrope, glavno nagrado ‘Grand Prix’ pa je odnesel mladinski zbor Canto s Poljske.

Adoramus, ki ga vodi Marjan Grdadolnik,  je v tekmovalnem programu predstavil dve deli slovenskih skladateljev,  Ivana Florjanca in Tadeje Vulc, ter skladbo ruskega skladatelja Rachmaninovega. Za zaključek pa so odpeli tudi makedonsko ljudsko Veleška svatovska pesma in z njo navdušili vse navzoče.

Poleg tekmovalnega programa, so se pevci ob odprtju festivala s slovenskimi ljudskimi pesmimi predstavili tudi mimoidočim na ulicah mesta Ohrid. Slovenijo je poleg Adoramusa na festivalu predstavljal tudi mešani zbor Zborallica iz Stične.

Pevci so na povabilo tamkajšnjega duhovnika, Logatčana Jošta Mezga, nastopili tudi v Skopju. Sodelovali so pri bogoslužju v katoliški katedrali ‘Presvetog Srca Isusova’ in kasneje tam izvedli še krajši koncert. Navzoči poslušalci so izvajanje zbora nagradili s stoječim aplavzom in niso skrivali navdušenja nas slovenskim obiskom. Duhovnik Jošt Mezeg se je izkazal kot odličen gostitelj in se posvetil zboru tudi v popoldanskem času, ko si je zbor ogledal Skopje in rojstno hišo Matere Terezije.

Adoramus-Makedonija-VODILNA

Zbor se z lepimi vtisi vrača iz sončne Makedonije in že načrtuje nadaljnje projekte, naslednjič jih boste lahko slišali ob logaškem občinskem prazniku 20. septembra ob 18. uri v Narodnem domu.

Vir: MePZ Adoramus

Foto: Igor Sterle

Adoramus-Makedonija-gRDADOLNIK

 

Ne spreglejte

Skupinska likovna razstava Martine Starc, Ljudmile Dolenec n Janeza Ovsca

Kaj imajo skupnega Martina Starc, Ljudmila Dolenec in Janez Ovsec? Vsi so člani logaškega likovnega …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja