Obvestilo

MePZ Postojna v Budimpešti dvakrat zlati

Mešani pevski zbor Postojna se je minuli teden udeležil 15. Mednarodnega zborovskega tekmovanja v Budimpešti in se domov vrnil z dvema zlatima plaketama.

Postojnčani so tekmovali v dveh kategorijah (sakralni in mešani zbori) in v obeh prejeli zlato plaketo. V zahtevni konkurenci šestinštiridesetih zborov so se uvrstili v finale za veliko nagrado, ki jo je sicer, po mnenju večine zasluženo, prejel Dekliški zbor Hikarigaoka z Japonske.

Za Mešani pevski zbor Postojna, ki ga umetniško vodi Mirko Ferlan, je bilo to osemnajsto mednarodno tekmovanje. Tokratni finalni večer v Budimpešti je bil zanje prav posebna priložnost, saj so imeli čast nastopiti v Veliki narodni dvorani Bele Bartoka, ob tem pa svojo bero zlatih odličij zaokrožiti na osemnajst plaket.

Tekmovanje v Budimpešti je poleg nagrad in petja v prekrasnih sodobnih dvoranah zaznamoval tudi obisk ekipe Veleposlaništva Republike Slovenije, ki je postojnske pevce podprla na dveh nastopih, hkrati pa je tudi zbor obiskal prostore ambasade in tam zapel nekaj domačih pesmi.

Kljub uspehom sezone za zbor ni še konec. Zdaj jih čaka trdo delo z novim programom, do konca sezone pa bodo nedvomno presenetili še s kakšnim projektom ali dvema.

Za MePZ Postojna: Anja Kocman

Foto: Ladislao. A. Torresan

MEPZ Postojna-Budimpešta1  MEPZ Postojna - skupinska

 

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja