Obvestilo

MePZ Postojna v gosteh pri koroških rojakih

Pevke in pevci Mešanega pevskega zbora Postojna so minulo  soboto obiskali slovenske rojake na Avstrijskem Koroškem. Kot gost večera so nastopili na Jesenskem koncertu Katoliškega prosvetnega društva Drava v Gornji vasi pri Pliberku.

Zbor je predstavil nekaj zahtevnejšega programa (Lajovic, Orban, Quaggiato, Čopi), večji del koncerta pa je bil namenjen priredbam slovenskih ljudskih in ponarodelih. Poleg Postojnčanov so se občinstvu najprej predstavile domače otroške in mladinske kulturne skupine ter znani Oktet Suha. Eden najkakovostnejših koroških vokalnih sestavov se je pred kratkim vrnil z desetdnevne turneje med slovenskimi rojaki v Belgiji, Franciji in na Nizozemskem.

Gostoljubni Korošci so gostom predstavili slovensko skupnost z njenimi radostmi in tegobami, največji  vtis pa je gotovo pustil obisk Slovenskega kulturnega doma v Pliberku, v katerem svoje dejavnosti izvaja kar 18 različnih društev.

Naslednje gostovanje pri slovenskih rojakih zunaj meja Slovenije zbor pod vodstvom dirigenta Mirka Ferlana čaka 12. decembra v Varaždinu, posebnega pomena pa bo napovedani božični koncert v Reziji. (Z. Ž.)

Foto: MePZ Postojna med nastopom (foto: Ladis Torresan), MePZ Postojna med obiskom Kulturnega doma v Pliberk.

Dr. Zvone Žigon

Mešani pevski zbor Postojna
predsednik

MePZ Postojna-24112015-publika

Ne spreglejte

Pozabljeno Gosarjevo besedilo rešeno in restavrirano

Gosarjev večer, ki sta ga na zadnji novembrski dan pripravili Občina Logatec in Knjižnica Logatec, …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja